Milyonlar 10 Kasım'da Anıtkabir'e koştu: 'En büyük hayalim doktor olup Atatürk'ü iyileştirmek...'

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yılında Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç, yaşlı milyonlarca insan Anıtkabir'e koştu. Girişte ve ziyaret sırasında oluşan yoğun kalabalık adeta bir izdihama dönüştü.

Milyonlar 10 Kasım'da Anıtkabir'e koştu: 'En büyük hayalim doktor olup Atatürk'ü iyileştirmek...'

GERÇEK GÜNDEM/ELİF ÜNSAL

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yılında Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç, yaşlı milyonlarca insan Anıtkabir'e koştu. Girişte ve ziyaret sırasında oluşan yoğun kalabalık adeta bir izdihama dönüştü.

Saat 09:05’te Anıtkabir’de olmak isteyen yurttaşlar, kapıların açılmaması nedeniyle hem Anıtkabir yönetimine hem de içeride bulunan siyasetçilere tepki gösterdi.

Siyasetçilerin Anıtkabir’den ayrılmasının ardından içeri alınan kalabalık hem girişte hem de ziyaret alanında yoğunluğa neden oldu. Ziyaret sırasında Anıtkabir’de görev alan askerlerin nöbet değişimi de ilgi ile izlendi.

Yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir’de Atatürk ve silah arkadaşları hasretle anıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyarette, Gerçek Gündem Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla konuştu.

EN BÜYÜK HAYALİ ATATÜRK’Ü İYİLEŞTİRMEK

Doğduğu yıldan beri her yıl 10 Kasım’da ailesi tarafından Anıtkabir’e getirilen 7 yaşındaki Soner, en büyük hayalinin doktor olup Atatürk’ü iyileştirmek olduğunu söyledi. Soner’in ailesi Atatürk sevgisini küçük yaşta aşıladıklarını söyleyerek “Tek istediğimiz Atatürk’ün yolunda giden, vatana ve millete hayırlı bir insan yetiştirmek.” dedi.

HATAY’DAN GELDİK, İYİ Kİ ATATÜRK VAR

Hatay’dan Ankara’ya öğrenci olarak gelen iki arkadaş “Biz Atatürk sevgisini ailemizle birlikte kazandık. İyi ki Atatürk var, bu vatana bir Atatürk daha gelmeyecek ancak biz gençler onun emanetine sahip çıkacağız.” dediler.

İSTANBUL’DAN GELDİM, AKŞAMA SEFERİM VAR

İstanbul’dan Ankara’ya otobüs seferi ile gelen şoför Murat Bozdoğan, “Akşama tekrar İstanbul’a dönüyorum. Buranın kalabalık olması çok güzel hem çok duyguluyum hem çok gururluyum. Allah Atatürk’ü seven vatandaşları bu ülkede çoğaltsın, hep var etsin. Atatürk bir 10 sene daha yaşamış olsa belki de şimdi her şey çok farklı olurdu.” açıklamasını yaptı.

83 YAŞINDAYIM, YAŞADIKÇA HER SENE GELECEĞİM

83 yaşındaki Meliha Yiğitsoy ise “Gücüm yettiği kadar, her sene geleceğim. Biz Türk’üz, Arap değiliz. Türklük ile derdi olan herkesten hesap sorulsun, Atatürk bu ülkeyi bugünler için kurmadı. Atatürk’ün hatırasına ihanet eden herkes haindir.” diyerek duygularını açıkladı.

ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞELENİYORUM

Anıtkabir'i ziyaret edenler arasında 25 yaşındaki Betül Eda Şahin de vardı. Şahin "3 yıllık evliyim, bir kızımız var. Ancak ben çocuğumun geleceği için endişeliyim. Atatürk'ün yolundan ayrılmasınlar, Atatürk'ün yolundan ayrılanlar bu ülkeyi karanlığa gömmek istiyordur. Biz Cumhuriyet çocuklarıyız, Cumhuriyet çocukları yetiştireceğiz. Tek bir kişi kalana kadar Atatürk ve ilkelerini savunmaya devam edeceğiz." dedi.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ

Atatürk'ü ölümünün 83'üncü yıl dönümünde ziyaret eden tıp fakültesi öğrencileri "Bizler Atatürk sayesinde şu an okuyabiliyoruz, kız çocuklarının Atatürk'e karşı herkesten daha fazla vefa borcu var. Biz vefa borcumuzu okuyarak, iyi birer insan olarak ve ülkemizi ileri taşımak için çalışarak ödemek istiyoruz. Ancak hem sağlık çalışanlarının sürekli şiddete uğraması hem yaşam standartlarının her geçen gün daha kötüye gitmesi bizi farklı ülkelere gitme düşüncesine itiyor. Bizler Atatürk'ün çocukları olarak ülkemizde kalıp borcumuzu ödemek istiyoruz." dediler.

Etiketler
10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk Türkiye