Türkkan'a yüklenen AKP'lilere Cengiz sorusu: Tüm ülkeye ettiği küfrün karşılığında ne aldı?

İYİ Partili Türkkan'a verilen tepki, AKP iktidarı döneminde ihale zengini olan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in tüm yurttaşlara dönük küfrünü akıllara getirdi.

Türkkan'a yüklenen AKP'lilere Cengiz sorusu: Tüm ülkeye ettiği küfrün karşılığında ne aldı?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğu belirtilen bir kişiye küfür etmesinin yankıları sürüyor. AKP cenahından Türkkan'a sert tepkiler gelirken sosyal medyada Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz hatırlatması gündem oldu.

Cemaatin 17-25 Aralık operasyonlarında internete düşen ses kayıtlarında, "Milletin a… koyacağız" diyen Mehmet Cengiz, soruşturulmak bir yana kısa sürede AKP döneminin ihale zenginlerinden biri oldu. 2011 yılından bu yana iktidardan aldığı ihalelerin toplamı 19 milyar lirayı aşan Cengiz Holding’in tek kalemde 420 milyonluk vergi borcu da silindi.

Cengiz, o dönem yaptığı açıklamada küfür ettiğini itiraf ederek, "Libya'da büyük işlerimiz vardı. Olayların olduğu günlerde şantiyemizi bastılar. Şantiyeden telefon geldi, "İki Libyalı vefat etti, 4 Türk personel de yaralı" dediler. 86.7 milyon dolarlık iş makinesi parkımız yağmalandı, yakıldı. O telefon görüşmesi sırasında küfürlü konuştuğumu hatırlıyorum. Ancak, yine de oradan mı ayıklanıp cümle konuldu çok emin değilim" dedi.

'NEDEN AYNI TEPKİ VERİLMEDİ?'

Sosyal medya kullanıcıları, şehit yakını olduğu belirtilen kişiye gösterdikleri tepkilerde Mehmet Cengiz'in sarf ettiği küfrü hatırlatarak aynı tepkisinin kendisine verilmemesini eleştirdi.

Türkkan'a tepki gösterilmesinin 'doğru' olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, AKP yöneticilerine seslenerek, "Tepki verip istifa diye bağıran bir kesim, Mehmet Cengiz'in ettiği küfüre neden tepki vermiyor?" diye sordu.

O tepkilerden ve hatırlatmalardan bazıları şöyle:

Etiketler
Cengiz Holding İYİ Parti Mehmet Cengiz Mehmet Tüm