Boğaziçi Üniversitesi haberimize bir kez daha engelleme kararı

Gerçek Gündem’de Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Nedim Malkoç’un yüksek lisans ve doktora tezlerinde intihal iddiasıyla ilgili yaptığımız haber, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından engellendi.

Boğaziçi Üniversitesi haberimize bir kez daha engelleme kararı

Prof. Dr. Melih Bulu’nun ardından göreve atanan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, genel sekreterlik görevine eski personel daire başkanı Dr. Nedim Malkoç’u getirmişti.

Malkoç’un Yeditepe Üniversitesi’nde yaptığı yüksek lisans tezi ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladığı doktora tezi hakkında intihal iddiasında bulunulmuştu.

Malkoç, Gerçek Gündem ile birlikte 10 internet sitesinin yayınladığı bu haberleri engelletmek için şikayette bulundu, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de engelleme kararı verdi. Malkoç’un iddiası kişilik haklarının ihlal edildiği.

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Nedim Malkoç’un doktora tezinin 72 bölümünde kelimesi kelimesine doğrudan alıntı kullanıldığı belirtilirken yüksek lisans tezinde de 68 sorunlu yer bulunduğu iddia edilmişti.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Dosya içindeki internet çıktıları incelendiğinde; talebe konu URL adreslerinde yer alan içeriklerde kullanılan üslup, kullanılan ifadeler ve anlatım biçimi birlikte değerlendirildiğinde talep edenin yürüttüğü kamu görevi de dikkate alındığında talep edenin toplum nazarında itibarını ve kamuoyundaki güven duygusunu zedeleyici nitleikte söylemler olduğu kanaatine varılmakla talebe konu içeriklerin bu haliyle talep edenin kişilik haklarını ihlal edici nitelikteki söylemler olduğundan 5651 Sayılı Yasa uyarınca yasal şartları oluşmakla, talep eden vekilinin dilekçesine konu içeriklere erişimin engellenmesine dair talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir.”

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Üniversite