Boğaziçililer, akademisyen ve mezunlar 'Özgür ve özerk üniversite' için koşacak

Üniversitelerindeki atanmış rektörlere karşı üç yüz gündür mücadele eden Boğaziçi öğrencileri, akademisyen ve mezunları, 15 kilometrelik parkuru üzerlerinde “Özgür ve Özerk Üniversite” yazan tişörtlerle koşacak.

Boğaziçililer, akademisyen ve mezunlar 'Özgür ve özerk üniversite' için koşacak

7 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan 43. İstanbul Maratonu’na bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’nden de bir grubun katılacağı öğrenildi.

2 Ocak 2021’den bu yana verdikleri mücadelenin sadece Boğaziçi ile sınırlı olmadığına dikkat çeken mezunlar, “Türkiye’nin tüm üniversiteleri için dile getirdiğimiz özgür ve özerk üniversite talebimizi Maraton’a katılarak kampüs dışında da duyurmaya çalışacağız” diye konuştu.

ÇAĞRI YAPILDI

Koşuyu organize eden Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BUIM) adına yapılan açıklamada, 30-31 Ekim’deki sanal koşucularla birlikte 68 öğrenci, 53 akademisyen, 67 mezun ve 9 fahri Boğaziçi gönüllüsü toplam 197 kişinin “Boğaziçi Koşuyor” etkinliğine kayıt yaptırdığı, koşunun üniversitenin tüm paydaşlarının yer aldığı ilk kitlesel spor etkinliği olduğu belirtildi. Mezunlar açıklamalarında, “Koşmak var olan en barışçıl eylemlerden biri olarak dünyanın her yerinde farkındalık yaratmak için kullanılıyor. Bizler ülkemizin dört bir yanından gelip bir kamu üniversitesi olan Boğaziçi’nde dünya standartlarında eğitim aldık. Bu fırsatın gelecek nesiller için de var olmasına inanan herkesi mesajımızı duymaya ve koşumuzu desteklemeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Etiketler
Akademisyen Öğrenci Üniversite