İş dünyasından 29 Ekim mesajları: Cumhuriyete daha fazla sarılmalıyız

İş dünyasının temsilcileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajları yayımladı. Mesajlarda, birlik ve beraberlik çağrıları yapılırken Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkılması istendi.

İş dünyasından 29 Ekim mesajları: Cumhuriyete daha fazla sarılmalıyız

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yılı kutlanırken iş dünyasından da bu kapsamda mesajlar yayımlandı.

Dünya gazetesinin derlediği mesajlarda, birlik ve beraberlik çağrıları yapılırken Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkılması istendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bütün bir milletin desteğiyle verilen milli mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyetin en değerli fazilet. Cumhuriyet bir asra yaklaşan süreç içinde her geçen gün daha da güçlendi. Bizden öncekiler, sonrasında da bizler ömürlerimiz boyunca bu güzel yapıya katkı vermeye çalıştık. Eminim ki bizden sonraki nesiller de Atatürk’ün ‘Cumhuriyet daima payidar kalacaktır’ sözünü ilelebet gerçek kılacaklar ve hassasiyetle, özenle korumaya devam edeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet, minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”

TÜSİAD: “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerleri bugünümüze ve geleceğimize ışık tutmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurucu kuşağımızı saygı ve minnetle anıyoruz.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: "Ortak tarih, kader ve amaç birliği temelleri üzerinde bizleri geleceğe taşıyan Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: "Laik, demokratik ve özgürlükçü değerler eşliğinde çağdaş bir Türkiye yaratmak için Atatürk'ün bize armağanı olan Cumhuriyetimizin 98. Yılı kutlu olsun. Bu topraklarda Cumhuriyetin sonsuza dek var olmasını diliyorum."

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır’ sözüyle bizlere önemini en iyi şekilde vurguladığı Cumhuriyetimizin 98 inci yılını kutluyoruz. Bu vesileyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir’ sözünden hareket ile ülkemizin refahını artırmak için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye çabalamaktayız.”

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu: “98 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyeti ilan ettik ve 98 yıldır Cumhuriyetin ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaya gayret etmekteyiz. Ancak bugün ulusal egemenlik temeline dayanan Cumhuriyetimizin tam bağımsızlık, laiklik, eşitlik, demokrasi, kadın erkek eşitliği, hukuk ve eğitim birliği ilkeleri yok sayılıyor. Kadınların kazanılmış haklarının yasa değişiklikleriyle geri alınmasından kaygılıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda ilerlemeye ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaya kararlıyız. ”

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu: “Tarihte benzerine az rastlanır bir kahramanlık örneği göstererek bağımsızlık mücadelesini kazanan ve bu konuda çeşitli halklara öncülük eden Türk milleti, canı pahasına kurduğu yeni devletin yönetim şeklini belirlerken de dünyaya örnek oldu. İşte bugün milletçe bu onurlu günün 98’inci yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne en büyük armağanı olan cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.”

Etiketler
Ağrı