Kadıköy Belediyesi de halk da özelleştirilmesine karşıydı: Kalamış Parkı'nın Koç Holding'e devrine onay verildi

Rekabet Kurulu'nun 'onay' kararına tepki gösteren Fenerbahçe-Kalamış Parkı Dayanışması, "Onlar onay verse de biz vermiyoruz" dedi.

Kadıköy Belediyesi de halk da özelleştirilmesine karşıydı: Kalamış Parkı'nın Koç Holding'e devrine onay verildi

İstanbul'un sayılı yeşil alanlarından Kadıköy Kalamış Parkı'nın özelleştirilmesinde sona gelindi. Yat limanının ihalesini alan Koç Holding'e onay verildi.

Rekabet Kurumu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine izin verdi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. vermişti.

ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI ÇIKAN KADIKÖY BELEDİYESİ İHALEYE ALINMADI

Öte yandan 2014 yılında yapılan ilk özelleştirmeye de karşı çıkan ve açtıkları davayla o dönem ihaleyi kazanan Koç Holding’in çekilmesini sağlayan Kadıköy Belediyesi yeni özelleştirmesi sürecine de karşı çıkmış, ancak bu kez ihaleye alınmamıştı.

Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, çeşitli açıklamalarında Kalamış Parkı'nın özelleştirmesine karşı olduklarını bildirmişti. Kadıköylüler de kurdukları Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması'yla özelleştirme kararına karşı imza kampanyası ve çeşitli etkinlikler düzenlemişti.

'ONLAR ONAY VERSE DE BİZ ONAYLAMIYORUZ'

Rekabet Kurulu'nun kararının ardından paylaşım yapan Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, "Rekabet Kurulu, Fenerbahçe Kalamış Sahili yat limanının 40 yıllığına Koç Holding'e bağlı Tek-Art İnşaat'a verilmesi ihalesini onayladı. Onlar onay vermiş olabilir ama bizler bu ihaleye de projeye de onay vermiyoruz" diye yazdı.

Etiketler
Kadıköy Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe