Bursalı iki kardeş Kanada'daki matematik yarışmasında dünya birincisi oldu

Kanada'da 18 bin 346 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 'Caribou Matematik Yarışması'na Bursa'dan katılan iki kardeş, dünya birincisi oldu.

Bursalı iki kardeş Kanada'daki matematik yarışmasında dünya birincisi oldu

Kanada'da, 13-14 Ekim tarihleri arasında uluslararası matematik yarışması düzenlendi. 18 bin 346 öğrencinin başvurduğu 'Caribou Matematik Yarışması'na, Bursa'da özel bir okulda eğitim gören 5'inci sınıf öğrencisi İpek Aydın ile 1'inci sınıfa başlayan kardeşi Alper Aydın da katıldı. Online olarak yapılan yarışma sonunda İpek Aydın genel kategoride dünya birincisi olurken, kardeşi Alper de birinci sınıflar kategorisinde dünya birincisi oldu. Jüri tarafından Aydın kardeşlere sertifika verildi. Alınan başarı okulda büyük sevinçle karşılandı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak öğrencileri tebrik etti.

'EN SEVDİĞİM DERS MATEMATİK'

İngilizce, Çince, Fransızca gibi dillerde yapılan yarışmada dünya şampiyonu olan İpek Aydın, doktor olmak istediğini söyledi. Tüm soruları doğru cevapladığını belirten İpek Aydın, " Okulu seviyorum. Derslerimi de seviyorum. En çok sevdiğim ders ise matematik. 1'inci sınıftan beri matematiği seviyorum. Bunun sebebi de annemin matematik öğretmeni olması. Eve gidince tüm derslerime çalışıyorum. Yakın zamanda bir matematik yarışmasına katıldım ve derece aldım. Kanada merkezli bir yarışmada dünya birinciliği elde ettim. Tüm soruları doğru cevapladım. İngilizce olduğu için anlamakta zorluk çeksem de yaptım. Sorular zordu ama iyi geçti. Büyüyünce doktor olmak istiyorum" dedi.

'ASTRONOT OLMAK İSTİYORUM'

Büyüyünce astronot olmak istediğini dile getiren Alper Aydın ise, "Günlerimiz çok güzel geçiyor. Okulu seviyorum. Teneffüslerde oyun oynuyorum. Derslerimi çok iyi dinliyorum. Hep söz hakkı almaya çalışıyorum. Matematikle aram güzel. Matematik dersinde 5'er 10'ar saymayı öğreniyoruz. Yarışma eğlenceli geçti. Dünya şampiyonu oldum. Çok sevindim. Mutluluk hissettim. Büyüyünce astronot olmak istiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Etiketler
Bursa Kanada Öğrenci