İkranur Tirsi'nin ölümünde şüpheli olan isim tahliye edildi!

Giresun'da yaşayan 7 yaşındaki İkranur Tirsi, kaybolduktan 3 gün sonra ölü bulunmuştu! Davanın karar duruşması görüldü. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı canlı yayında İkranur'un ölümündeki şüpheli ismin tahliye edildiğini açıkladı.

İkranur Tirsi'nin ölümünde şüpheli olan isim tahliye edildi!

Giresun'da yaşayan 7 yaşındaki İkranur Tirsi, kaybolduktan 3 gün sonra ölü bulunmuştu. Üzücü olayla flaş bir gelişme yaşandı. Müge Anlı canlı yayında açıkladı.

Olayla geçen yıl Giresun'da yaşandı. Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 27 Haziran 2020 akşamı evinin yakınında bahçede otlayan hayvanlara bakmaya giden ve sonrasında kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin kaybolduktan 3 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı.

Küçük kızı ölümüylle ilgili 14 yaşındaki amcası S.T. ve 20 yaşındaki halası Ayşe Çakır önceki gün tutuklandı. Bulunduğu yer itibarıyla 'derede boğulduğu' değerlendirilen İkranur'un otopsi raporunda suda boğulduğuna dair bir bulgu çıkmayınca 'cinayet' şüphesi ağırlık kazandı. Olay yerine dair cep telefonu (HTS) kayıtları incelemesinde bölgede herhangi bir telefon trafiği de tespit edilemeyince şüpheler aile fertleri üzerinde yoğunlaştı.

Bazı beyanları çelişkili görülen amca S.T. ve hala Ayşe Çakır sorguya alındı. Tutuklanan hala Ayşe Çakır yaşananları ifadesinde şöyle anlattı: "Kardeşim S. inek otlatıyordu. Yemek için eve gelmişti. Sonra beni İkranur'un cesedinin yanına götürdü. Gittiğimizde İkranur sırtüstü yatıyordu. 'Ne oldu?' diye sordum. S. de bana 'Oynarken düştü, nefessiz kaldı' dedi. S.'ye bir tokat attım. Eğilip baktığımda İkranur'un nefes almadığını fark ettim. Evdekilerden ve abimden korktuğumdan dolayı hastaneye götürmeye cesaret edemedim.

Kardeşim S. de 'Evdekilere haber vermeyelim, abim beni çok pis döver' dedi. Kimseye haber vermedik. Kardeşime bir çuval alıp gelmesini söyledim. İkranur'u çuvalın üstüne koyduk. Ben ön taraftan S. de arka taraftan çuvalı tutuyordu. Sonra dereye indirdik. Suyun az olduğu yere İkranur'u koyduk. Belki su değince uyanır dedik. Hareket edip etmeyeceğini görmek için biraz bekledik. İkranur hareket etmeyince suyun az olan kısmına İkranur'u bırakıp gittik. İkranur'u taşıdığımız çuvalı da ben bir kenarda çalılar ile yaktım. Sonra inekleri alarak eve gittik."

Çapraz sorguda 14 yaşındaki amca S.T., İkranur'un nasıl öldüğünü anlattı. Olay tarihinde 13 yaşında olan S.T. ifadesinde "İkranur bana dil çıkardı. Sırtına vurdum. Ağlamaya başladı. Ağzını ve burnunu elimle 2-3 dakika kapattım. En son elleri çırpınıyordu sonra hareketsiz kaldı" dedi.

Müge Anlı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"14 yaşındaki amcanın cezası, yaşı nedeniyle 11 yıl 6 aya düşürüldü. Hala da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, yattığı süreyi göz önünde bulundurarak halanın tahliyesine karar verdi"

Etiketler
Giresun Muş Müge Anlı