Tarikatların orduda örgütlenmesinde yeni iddia: 2023'ü milat olarak görüyorlar!

JSGA mülakatlarında yapılan torpilleri gündeme getiren Gazi Üsteğmen yeni uyarıda bulundu. “Menzil ve türevi diğer tarikatlar 2023’ü bir milat olarak görüyor. Türkiye Cumhuriyeti adına, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir tehdittir” dedi.

Tarikatların orduda örgütlenmesinde yeni iddia: 2023'ü milat olarak görüyorlar!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) öğrenci temini mülakatlarında yapılan torpilleri, şehit-gazi yakınlarına ayrılan kontenjanların tarikat üyeleriyle doldurulmasını gündeme getiren Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli, “Çoğunlukla sosyal medya hesapları üzerinden gelen hakaret içerikli mesajlar alıyorum. Bu mesajları Kara Harp Okulu (KHO) öğrencileri okulda kullanımı tümüyle yasak olan akıllı telefonlar üzerinden gönderiyor. 2016 darbe girişiminin ardından telefon kullanımında kesinlikle taviz verilmemişti. Fakat son birkaç yıldır bu yasak gevşetildi. Bu tarihler Milli Savunma Üniversitesi mülakat komisyonlarında SADAT üyelerinin bulunduğu tarihlerle örtüşüyor” dedi.

‘YENİ BYLOCK MU?’

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunan Kaleli, “Telefon kullanımı konusunu karargâh biliyor ve buna izin veriyor. Bu, çok büyük bir istihbarat sorunu. Akıllara FETÖ üyelerinin kullandığı ByLock geliyor. Menzil ve türevi diğer tarikatlar 2023’ü bir milat olarak görüyor. O tarihe kadar sızabildikleri kadar orduya sızmaya çalışıyorlar.

2023’e ramak kala, FETÖ’nün yaptığı gibi gizliliğe dikkat edip, bir uygulama üzerinden irtibat kuracak kadar özenli değiller. Açık açık, göstere göstere telefonlar üzerinden iletişim kuruyorlar. İhbarda bulunuyorum. Böyle bir ihtimal, belki ilerisi için planlanan ByLock benzeri iletişim uygulamaları, Türkiye Cumhuriyeti adına, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir tehdittir” diye konuştu.

Mülakatlarda tarikatlara kadro açıldığını söyledikten sonra öğrencilere talimat verildiğini kaydeden Kaleli, “Erhan Kaleli ile irtibatınızı keseceksiniz, irtibatta olanları okuldan atacağız. İrtibat kurarsanız sizi telefonla oynattırmam! Başınıza 20’şer subay dikerim şeklinde emir vermiş. Tarikat üyesi olmayan hiçbir Harbiyeli, bu olanlara göz yummaz. Bu ordu tarikatçıların, TÜGVA’nın, SADAT’ın, FETÖ’nün ve daha birçok hain grubun ordusu değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusudur” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Menzil Ordu Mülakat Tarikat