TÜGVA belgelerinden AKP içindeki çekişme çıktı! 'Yukarıdan arattır bakalım...'

TÜGVA’dan sızan 2016-2017 yıllarına ait belgelerden ortaya saçılan skandallara bir yenisi eklendi. Yer tahsisi konusunda AKP’li milletvekili ile yaşanan çekişme, AKP içindeki köşe kapma yarışını gözler önüne seriyor.

TÜGVA belgelerinden AKP içindeki çekişme çıktı! 'Yukarıdan arattır bakalım...'

GERÇEK GÜNDEM - SERHAT YILMAZ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde bulunduğu TÜGVA’dan sızan 2016-2017 yıllarına ait yeni belgeler, hem devlet içindeki köşe kapma yarışını ortaya çıkarıyor hem de AKP içindeki çekişmeleri gözler önüne seriyor.

‘Kırıkkale Çözüm Raporu’ isimli belgede, kentte boşaltılacak İl Sosyal Hizmet binasını kullanmak isteyen TÜGVA ile Yeni Dünya Vakfı arasındaki çekişme yer aldı.

‘’BU İŞE GİRMEYECEĞİM’’

Belgede yer alan bilgilere göre, TÜGVA dönemin Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile söz konusu binanın tahsisi konusunda bir görüşme gerçekleştirdi ancak vali ‘’bu işe girmeyeceğini’’ bayan ederek vakfın talebini reddetti.

DEVREYE YENİ DÜNYA VAKFI GİRDİ

Kolat’ın emekli olması ve Mükerrem Unluer’in Kırıkkale Valiliği’ne atanması sonrası yine AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yeni Dünya Vakfı devreye girdi.

Unluer ile görüşen eski AKP Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ile Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, binanın Yeni Dünya Vakfı’na verilmesi talep etti.

Talebe olumlu yaklaşan Unluer, eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın'ı arayarak binanın Yeni Dünya Vakfı’na tahsis edilmesini istedi.

Aydın ise konunun İl Genel Meclisi oylaması ile teslim edileceğini ifade etti.

‘’MEHMET DEMİR İLE AYNI EKİPTE OLUP…’’

Binanın İl Genel Meclisi’nde yapılacak oylama ile Yeni Dünya Vakfı’na verilmesi konusuna da değinilen belgede, dönemin İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara’nın Mehmet Demir ile aynı ekipte olduğu belirtilerek; ‘’M.vekili Mehmet Demir ile aynı ekip olup sayısal üstünlüğe sahipler’’ ifadelerine yer verildi.

‘’YUKARIDAN ARATTIR BAKALIM’’

Bina tahsisi konusunda çekişme ise bununla sona ermedi.

Binadan vazgeçmeyen TÜGVA bu kez eski AKP Milletvekili Mehmet Demir ile görüştü.

Belgelerde görüşme ‘’Ben konuyla ilgili Mehmet Demir ile görüştüm fakat size başka yer bakalım demek suretiyle konuyu kapattı’’ cümlesi ile özetlendi.

Ayrıca belgede Yeni Dünya Vakfı yetkilileri ile yapılan görüşmenin de bilgisine yer verildi.

Vakıf yetkililerinin TÜGVA’ya ''Yukarıdan arattır bakalım, koskaca Türkiye Gençlik Vakfısınız'' dediğinin aktarıldığı belgede, ‘’Ben konuyla ilgili Mehmet Demir ile görüştüm fakat size başka yer bakalım demek suretiyle konuyu kapattı. Yeni Dünya Vakfı yetkilileri ile konuştuğumda ise benim o şekilde hiçbir sözüm yokken alaycı bir üslupla ''Yukarıdan arattır bakalım, koskaca Türkiye Gençlik Vakfısınız'' deyip lakayt bir tavırla karşıladılar’’ ifadeleri kullanıldı.

‘’MEHMET DEMİR, UYARILSIN’’

Söz konusu belgede, sorunun çözümüne ilişkin öneriler de yer aldı.

Yaşanan çekişmenin sona ermesi ve binanın TÜGVA’ya tahsisi için eski AKP Milletvekili Mehmet Demir’in uyarılması ve bilgilendirilmesi TÜGVA yetkilileri tarafından talep edildi.

TEVFİK GÖKSU’NUN ABİSİ GENEL BAŞKAN

AKP içindeki çekişmeyi gözler önüne seren belgenin diğer muhattapı Yeni Dünya Vakfı’nın Genel Başkanlığı’nı AKP’li Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grup Başkanı Tevfik Göksu’nun abisi Mahmut Göksu yapıyor.

HATIRLAYALIM

TÜGVA skandallarının ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan AKP’li Eseneler Belediye Başkanı Tevik Göksu, “TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, Ensar’a çatlasanız da patlasanız da destek vermeye devam edeceğiz” demişti.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Vakfın mütevelli heyetinde yer alan isimler ise dikkat çekiyor.

Mütevelli heyetinde yer alan Ayşen Gürcan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı. Gürcan ayrıca Cumhuriyet tarihinin ve seçilmiş hükümetlerin ilk türbanlı bakanı olarak da biliniyor.

Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını bir dönem yapan şu an ise AKP Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen de vakfın mütevelli heyetinde yer alıyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eski AKP İstanbul Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken de vakfın mütevelli heyetinde dikkat çeken isimlerden.

Etiketler
Milletvekili TÜGVA