Suruç Katliamı davası devam ederken Valilikten 'eylem' yasağı

Suruç Katliamı davasının devam ederken Şanlıurfa Valiliği'nden yasak kararı geldi. Valilik, ceza infaz kurumları kampüsü ve çevresinde eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Suruç Katliamı davası devam ederken Valilikten 'eylem' yasağı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD'in canlı bomba saldırısında 33 kişinin katledilmesine ilişkin davanın karar duruşması bugün Şanlıurfa T Tipi Cezaevi Kampüsü'nde görülüyor.

Duruşma devam ederken bir açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, ceza infaz kurumları kampüsünde, eklentilerinde ve tel örgü sınırının bir kilometre içerisinde toplanma, gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ, EYLEM, ETKİNLİK YASAK

Valilik, belirtilen alanlar içerisinde cep telefonuyla çekim yapılması, fotoğraf çekilmesi ve eylemsel davranışlarda bulunulmasını 21 ile 28 Ekim tarihleri arasında yasaklandı. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“İlimiz sınırları içerisinde bulunan ceza infaz kurumlarının kampüsünde, eklentilerinde ve tel örgü sınırının 1 km mesafe içerisinde yapılacak ‘Toplanma, gösteri ve yürüyüş, basın açıklaması, röportaj, kamera çekimi, pankart açma ve taşıma, slogan atma, yazılı veya üzerinde sembol bulunan kıyafetlerle cezaevine girme, cep telefonu ile çekim yapmak, fotoğraf çekmek, stant açmak, eylemsel davranışlarda bulunmak’ gibi etkinlikler yasaklanmıştır.”

Etiketler
Şanlıurfa Suruç