Görevden alınan Vefa Salman, Uğur Dündar'a mektup gönderdi: Suçu ortaya çıkarıp suçlu olan tek kişiyim

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın kendisine gönderdiği mektubu yayımladı.

Görevden alınan Vefa Salman, Uğur Dündar'a mektup gönderdi: Suçu ortaya çıkarıp suçlu olan tek kişiyim

"19 aydır vicdanlara sığmayan bir süreç yaşıyoruz." diyen Vefa Salman, mektubunda şunları yazdı:

“Sevgili Uğur Ağabey,

Beni sen de yakından tanıyorsun. Hangi merhalelerden geçerek nasıl seçildiğimin yakın tanıklarındansın. Ben hiçbir zaman sıradan bir belediye başkanı olmadım. Göreve seçilirken bile adliye koridorlarında sabahlayıp halkın tercihi olan bir oyun peşine düştüm. Aynı seçim döneminde bir değil, iki kez kazandım. Halkın sevgisini kazanmışız ki ikinci dönemimizde de bence askerlik gibi kutsal olan bir göreve yeniden takdir edildim.

★★★

İlk göreve başlarken Yalovalılara “Bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir işin altına imza atmayacağım” diyerek söz vermiştim. Çok şükür sözümü de tuttum.

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği gibi 2020'nin Şubat ayında belediyemizin mali işler departmanında bir yolsuzluk tespit edildi. Konu bana intikal eder etmez, arkasından kimler, neler çıkar diye hiç düşünmeden konuyu yargıya intikal ettirdim. Saatler içinde kolluk kuvvetlerimize, adli mercilere şikayetlerimizi ilettik. Sonrasında 21 gün başkanlık görevime devam ettim. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetlerimize, mülki müfettişlere tüm delil ve evrakların verilmesini sağladım.

Zaten daha 2014 yılında göreve ilk başladığım günden bu yana sürekli “Gelin beni denetleyin, belediyemizi denetleyin” diye başvuruda bulundum.

★★★

27 Şubat 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldım ve o tarihten bu yana 2 ayda bir, bu uzaklaştırmalarım uzatılıyor. 30 bin Yalovalının oyuyla seçilmiş biri olarak görevimi yapamıyorum.

Aslında ben bu meseleye hiç kendi siyasi kariyerim veya belediye başkanlık vazifesi olarak bakmadım. Benim için öncelikli olan halkın sandıktaki tercihine pranga vurulmasıydı. Çünkü o koltuk benim değil, Yalova halkının. O koltukta emanetçiyim. O emanete sahip çıkmak için göreve iade edilmemi bekliyorum.

Dündar'ın köşesinden aktardığı mektubun tamamına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Uğur Dündar Vefa Salman