Dokuz Eylül Üniversitesi’nde maaş mutemedi olarak çalışan imam görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde imam Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi olarak görev yaptığının sendika aidatı kesinti listesi ile ortaya çıkmasının ardından Yüksel görevden alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde maaş mutemedi olarak çalışan imam görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) unvanı imam olan ve maaş mutemedi olarak çalıştığı ortaya çıkan Ahmet Yüksel’in görevden alındığı öğrenildi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; DEÜ Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı sendika aidatı kesinti listesinde ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili haberlerin ardından Yüksel’in görevden alındığı öğrenildi. Yüksel’in görevden alındığına ilişkin bilgi yine sendika aidatı kesinti listesine yansıdı.

Ekim ayında gönderilen sendika aidatı kesinti listesinde, Yüksel’in yerine unvanı veri hazırlama ve kontrol işletmeni olan Fevziye Mutlu’nun imzası bulunuyor. Mutlu’nun yanı sıra listede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Emre Dinçaslan ve Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün onayı bulunuyor.

Yüksel’in, iktidarın her alanı dinselleştiren uygulamalarının en son halkası Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü olan ‘Hastalara Manevi Destek’ projesi kapsamında üniversitede çalıştığı belirtildi.

Etiketler
Dokuz Eylül Üniversitesi Sendika Üniversite