Canan Kaftancıoğlu, ifadesini çarpıtan Sabah gazetesine yanıt verdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, mahkemede verdiği ifadesini çarpıtan Sabah gazetesinin haberini alıntılayarak, doğru ifadesini paylaştı.

Canan Kaftancıoğlu, ifadesini çarpıtan Sabah gazetesine yanıt verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evinin 21 Nisan 2020 tarihinde fotoğraflarının izinsiz çekildiği iddiasıyla ‘suç işlemeye tahrik, ‘suçu ve suçluyu övme' suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sabah gazetesinin haberine yanıt verdi.

KAFTANCIOĞLU: TALİMATIM YOKTUR

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davanın duruşması bugün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kaftancıoğlu, savunmasında, "Benim CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a müştekinin özel mülkünün fotoğraflarının çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda bir talimatım yoktur. İlçe başkanının bana gönderdiği bir fotoğraf yoktur, benim böyle bir fotoğrafı twitter hesabından paylaşımım yoktur. Belirtilen yazı Sabah gazetesinin yazısıdır. Paylaşım, bu yazının eleştirisi kapsamındadır. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

KAFTANCIOĞLU SABAH'IN HABERİNİ 'DOĞRUSU' DİYEREK ALINTILADI

Kaftancıoğlu'nun bu savunmasını haberleştiren Sabah gazetesi ise, "Topu yine CHP'ye attı" başlığıyla haberleştirdi. Sabah gazetesinin haberine tepki gösteren Kaftancıoğlu, duruşma salonuna basının alınmadığını vurgulayarak şöyle yazdı:

"Doğrusu: Avukatlar hariç, basın dahil kimsenin alınmadığı duruşma salonunda söylediğim: 'Beyefendinin:) evinin fotoğrafının çekilmesi konusunda hiçbir talimatım olmamıştır, Usulsüzlükleri ortaya çıkarmak siyasetin görevidir ve CHP’li yöneticiler de görevini yapmaya devam edecektir'"

Etiketler
İstanbul Canan Kaftancıoğlu Mahkeme