Meclis, parasız yurt açılmasına engel oldu

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında İzmit'te AKP'li Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde yaşanan bir olayı aktardı.

Meclis, parasız yurt açılmasına engel oldu

Öztürk'ün aktardığına göre Doğan döneminde Tepeköy Öğrenci Yurdu'nun yapımı için 9 milyon, yatakhanesi için 440 bin lira harcandı. Doğan, meclisin kendisine verdiği yetkiye dayanarak belediyenin yaptırdığı bina ile SGK'ya borçlarından dolayı devredilen Belsa binasının bir katını 28 Ağustos 2017'de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilciliği'ne 25 yıllığına devretti.

Öztürk'ün diğer aktardıkları şöyle:

İzmit'in AKP'li Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde Tepeköy Öğrenci Yurdu'nun yapımı için 9 milyon, yatakhanesi için 440 bin lira harcandı. Doğan, meclisin kendisine verdiği yetkiye dayanarak belediyenin yaptırdığı bina ile SGK'ya borçlarından dolayı devredilen Belsa binasının bir katını 28 Ağustos 2017'de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilciliği'ne 25 yıllığına devretti.

Sayıştay denetçilerinin 2019 yılı raporunda, protokol içeriğinin ve ilgili vakfa yapılan taşınmaz tahsisinin hukuka aykırı olduğu, yurdu kullandırmaya yönelik maddelerin aslında bir kullandırma değil, taşınmaz tahsisi olduğu, taşınmaz tahsisine yönelik bir kararın da belediye meclisince alınmadığı belirlendi.

SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Meclis, parasız yurt açılmasına engel oldu - Resim : 1

Etiketler
Para İzmit