CHP'li Tanal Şenyaşar ailesinin adalet talebini Meclis gündemine taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet talebini TBMM gündemine taşıdı.

CHP'li Tanal Şenyaşar ailesinin adalet talebini Meclis gündemine taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, adalet nöbetindeki Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar için Meclis'e başvurdu. Tanal, Şenyaşar ailesi için

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet talebini TBMM gündemine taşıdı.

'BİRÇOK VAHİM İDDİA SÖZ KONUSU'

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na bir dilekçe ile başvuran Tanal, “İddiaların ve olayla ilgili ayrıntıların tespiti ve hak ihlallerinin kayıt altına alınması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından mahallinde tespit yapılarak gereğinin yapılmasını” istedi.

Tanal, başvuru dilekçesinde şunlara yer verdi:

“Emine Şenyaşar’ın bir kadın, bir anne ve bir eş olarak aylardır verdiği adalet mücadelesi, Türkiye’de siyasetin diliyle ve yargı eliyle yaratılan hukuksuzluğun sembolü haline gelmiştir. Başlattıkları adalet nöbeti sebebiyle darp edilen, tartaklanan, gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adliye bahçesine dahi alınmadıkları, avukatlarıyla birlikte savcıyla görüşmek istediklerinde ise savcının kesinlikle görüşmeyi kabul etmediği, saldırıyı gerçekleştirenlerin siyasi olarak korunduğu için adil yargılama yapılamadığı, Şenyaşar ailesi fertlerinin hastanede tedavi altına alındıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi içine kadar gelen 30’a yakın saldırgan tarafından yaralı şahıslara tekrar saldırıldığı, iddianamede birçok saldırganın adının dahi geçmediği gibi birçok vahim iddia söz konusudur. Tüm bu iddiaların ve olayla ilgili ayrıntıların tespiti ve hak ihlallerinin kayıt altına alınması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından mahallinde tespit yapılarak gereğinin yapılmasını talep ederim."

Etiketler
Mahmut Tanal Emine Şenyaşar TBMM İstanbul