AKP'li belediye Validebağ'a girdi! Vatandaşlar ile ekipler arasında gerginlik

AKP'li Üsküdar Belediyesi, dün sabah saatlerinde doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na iş makineleri ile girerek, bölgeye kum ve hafriyat döktü. Vatandaşların nöbeti sürerken zaman zaman Üsküdar Belediyesi çalışanları ile gerginlik yaşandı.

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN/ 1'inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı olarak tescillenen Validebağ Korusu'nda başlatılması hedeflenen ve koruya zarar verecek olmasıyla tepki çeken "Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi"ne karşı Üsküdar sakinlerinin mücadelesi sürüyor.

Öte yandan 200 yıllık Validebağ Korusu'nun Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik proje için hukuki mücadele de devam ediyor.

Validebağ Korusu’na dün sabah saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü.

Söz konusu gelişmeyi haber alan vatandaşlar bölgeye giderek hafriyat dökülmesine engel olmak istedi.

Kamyonlarla Validebağ Korusu'nda dökülen hafriyat ve kumları vatandaşlar el birliği ile topladı. Yeni bir girişime karşı yüzlerce kişi bölgede nöbet tutmaya başladı.

Vatandaşların temizlediği molozların atıldığı çöp konteynırının iş makinesi tarafından devrilmesinin ardından vatandaşlar ve Üsküdar Belediyesi çalışanları arasında gerginlik yaşandı.

Ekiplerin konteynerı bilinçli olarak devirdiği ve bir kadın gönüllüye hakaret edildiği iddia edildi. Belediyenin yeniden çalıştırılabileceği endişesiyle iş makinesinin üzerine çıkan bir Validebağ gönüllüsü yapılanlara tepki gösterdi.

Belediye çalışanlarının gönüllülerin üzerine yürümesi dikkat çekti.

Diğer gönüllülerin araya girmesiyle gönüllü makinenin üzerinden inerek nöbetini sürdürdü.

(Görüntüler: Merve Çoban)

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Üsküdar