AKP'li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girmişti: İşte Validebağ Korusu'nda yaşananlar

AKP'li Üsküdar Belediyesi, bugün sabah saatlerinde doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na iş makineleri ile girerek, bölgeye kum ve hafriyat döktü. Yurttaşların tepki gösterdiği gelişmenin ardından birçok kişi bölgede nöbet tutmaya başladı.

AKP'li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girmişti: İşte Validebağ Korusu'nda yaşananlar

GERÇEK GÜNDEM / İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü.

62 YAŞINDAKİ KADIN DARP EDİLDİ

Söz konusu gelişmeyi haber alan yurttaşlar, bölgeye giderek hafriyat dökülmesine engel olmak istedi.

Belediye ekiplerine karşı kurulan barikata katılan 63 yaşındaki bir kadın yurttaş darp edilirken, yaşananları anlatarak “Doğayı öldüremezsin” diyerek isyan etti, "Ben cumhuriyet çocuğuyum" ifadesini kullandı.

AKP'li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girmişti: İşte Validebağ Korusu'nda yaşananlar - Resim : 1

YURTTAŞLAR ELLERİYLE TOPLADI

Kamyonlarla Validebağ Korusu'nda dökülen hafriyat ve kumları vatandaşlar el birliği ile topladı.

LEMAN SAM KORUDA

Ünlü şarkıcı Leman Sam da Validebağ Korusu'na giderek bölgedeki yurttaşlarla birlikte iş makinesinin önüne geçti.

AKP'li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girmişti: İşte Validebağ Korusu'nda yaşananlar - Resim : 2

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmelerin ardından AKP'li Üsküdar Belediyesi bir açıklama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ''Bakımsızlık ve kontrolsüzlükten dolayı ekolojik dengesini yitirmek üzere olan Validebağ Korusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından vatandaşların daha güvenli ve konforlu şekilde yararlanabilmeleri amacıyla yürütülen bakım çalışmaları bugün de devam etmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

''İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR''

Bölgeye moloz ve kum döküldüğü iddialarını yalanlayan belediye açıklamasında, bir grubun çalışanlara müdahale ettiğini öne sürdü.

Açıklamada şöyle denildi: ''Yürüyüş yollarına ve koruya daha önceden dökülen moloz kalıntılarının temizlenmesi ve vatandaşların rahat yürüyebilmeleri ve spor yapabilmeleri için ince topraktan oluşan doğal bir zemin sabah saatlerinde yürüyüş yoluna serilmek istenirken bir grup tarafından ekiplerimize müdahale edilmiştir. Ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ‘Validebağ Korusuna Moloz Dökülüyor’ başlığı ile ortaya atılan iddia kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal medyadaki görüntülerdeki moloz parçaları, koru’dan toplanan ve bir noktaya yığılıp birleştirilen atıklardan ibarettir. Sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız üzere, bir yere toplanan molozlar kamyona yüklenerek koru dışına çıkarılmıştır.''

NÖBET SÜRÜYOR

Validebağ Korusu'nda bulunan yurttaşlar da iş makinelerinin yeniden bölgeye gelmesi ve çalışmaların başlamasına engel olmak için korudaki nöbetlerini sürdürüyor.

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Üsküdar