'Bozkurt'ta sandıktan AKP ve MHP çıktı, itiraz edenler vatan haini ilan edildi!'

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında Bozkurt'ta yapılan HES'leri eleştirerek AKP hükümetine sert sözlerle yüklendi. Yarkadaş, 2013 yılında yapıma karşı çıkanlara "vatan haini" denildiğini aktardı.

'Bozkurt'ta sandıktan AKP ve MHP çıktı, itiraz edenler vatan haini ilan edildi!'

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında Bozkurt'ta yapılan HES'leri eleştirerek AKP hükümetine sert sözlerle yüklendi. Yarkadaş, 2013 yılında yapıma karşı çıkanlara "vatan haini" denildiğini aktardı.

Yarkadaş'ın bugün kaleme aldığı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Türk halkı bu kadar kötü, bu kadar beceriksiz, bu kadar bilgi yoksunu ve bu kadar rant sevdalısı bir yönetimi hak etmiyor!

Şu yaşadıklarımıza bir bakar mısınız?

Ormanlarımız yanıyor; söndürecek uçak yok!

Yağmur yağıyor, sele dönüşüyor, önüne kattığı her şeyi sürükleyip götürüyor; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami bahçesinde muhalefete yükleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Selden sonra halkımızı mahcup etmedik” diyor. Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “HES’ler mağdur oldu” diye konuşuyor. Allah aşkına söyler misiniz; esas felaket yukarıda saydıklarım değil de nedir?

SİSTEM ÇÖKTÜ

Bugün ülkenin başındaki birinci felaket, ne yağmur, ne sel, ne de yangındır. Kurtulmamız gereken ilk felaket AKP iktidarıdır. Çünkü; AKP iktidarı, yönetme yeteneğini kaybetmiş, kendi oluşturmaya çalıştığı sistemi bile çökertmiş, rant sevdası yüzünden doğayı tahrip etmiş ve Türkiye’yi yaşanamayacak bir ülke haline getirmiştir.

Gelin Batı Karadeniz’in başına gelenlere bir bakalım… Ve AKP’nin neden esas felaket olduğunu ortaya koyalım.

Cinayeti gördük; katilleri tanıyoruz!

AKP, ne bilimi önemsiyor, ne de ülkenin geleceğini… Onların tek derdi günü kurtarmak ve ceplerini doldurmak… Bu yüzden, sadece 10-15 yıl kullanılma kapasitesi olan doğa düşmanı HES’leri her dere yatağına kurdurtuyor, bu yüzden her yerde ağaçları kestiriyor, sattırıyor ve yandaşlarına yeni rant alanları açtırıyorlar.

İşte son örnek:

Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi, AKP’nin rant sevdası, bilim karşıtlığı ve günü kurtarma anlayışı yüzünden haritadan silindi. Cumhur İttifakı’nın son seçimde yüzde 95’e varan oy alması ve bölge halkının AKP ve MHP’ye sınırsız bir destek vermesi de ne yazık ki; işin kontrolden çıkmasına sebep oldu. İktidar, halktan destek aldığını gördükçe daha da küstahlaştı. “Durun yapmayın, HES’ler Bozkurt’u yok eder” diyenlere sandıktan AKP ve MHP’ye çıkan yüksek orandaki oylar gösterildi.

“VATAN HAİNİ” DİYENLER ORTADA YOK

2013 yılında yapılmaya başlanan HES’lere itiraz eden yurtseverler, bölgedeki AKP’liler tarafından “vatan hainliği” ile suçlandı. Yurtseverler bu çirkin iftiraya rağmen mücadele etti, HES’in yapımını mahkeme kararıyla durdurma kararı aldırdı. Ancak HES’i inşa eden firma ve destekçisi AKP bunu dinlemedi. HES’ler mahkeme kararına rağmen inşa edildi. Ve o iki HES ile onları teşvik edenler bölgenin katili oldu.

O gün HES’leri büyük tantana ile halka anlatan AKP’liler kendi yol açtıkları sel felaketi sonrası ortadan kayboldu. O gün; günü kurtardığını düşünen siyasetçi takımı, aslında ülkemizin geleceğini yok etti.

Ya “derenin tam içine’’ yaptırtılan evlere ne demeli? HES’ler dereleri kuruttukça, boşalan dere yatağına ev yapılmasına izin verenler, göz yumanlar ve teşvik edenler gece rahat uyuyabiliyor mu?

Şu an, Batı Karadeniz’de kaç insanımızın öldüğü, kaçının kaybolduğu ya da başına ne geldiğini bilmiyoruz. Çünkü; hükümetin bir afet planı yok! Çünkü hükümetin böyle bir derdi yok! Türkiye, AKP ve MHP’nin elinde, sele kapılmış tomruklar misali oradan oraya savrulup duruyor.

Etiketler
Barış Yarkadaş