Bakan Yanık'ın skandal sözlerine tepki sürüyor: Tolere edilemez!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına yönelik şiddeti 'tolere edilebilir' düzeyde bulmasına Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bakan Yanık'ın skandal sözlerine tepki sürüyor: Tolere edilemez!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın pandemide kadına yönelik erkek şiddetindeki artışın ‘tolere edilebilir’ düzeyde olduğuna ilişkin ifadelerine tepki büyük.

Birgün'de Yaren Çolak'ın haberine göre; KESK İstanbul Kadın Meclisi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek Bakan Yanık’ı protesto etti.

Kadına yönelik erkek şiddetinin son 10 yılda yüzde bin 400 arttığına dikkat çeken KESK Dönem Sözcüsü Bircan Dağ, “2021 yılının ilk dört ayında ise 95 kadın cinayeti yaşanırken 59 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti” dedi.

İktidarın kadına yönelik gerici politikalarını hatırlatan Dağ, “Yanık, kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışın ‘tolere edilebilir’ düzeyde, yani ‘hoş görülebilir’ olduğunu belirtti. Bakan Yanık bu sözleriyle iktidarın kadına yaklaşımını da bir kez daha ortaya koydu.

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararından derhal vazgeçilmeli ve sözleşme tüm maddeleriyle birlikte etkin olarak uygulanmalıdır. Aile odaklı politika üreten bakanlık kapatılmalı, kadınlarla beraber politika üretecek ‘kadın ve eşitlik bakanlığı’ kurulmalıdır.”

CHP'li kadın milletvekilleri, kadın cinayetlerine sembolize eden kırmızı ayakkabılarla açıklama yaptı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Kadınlara yönelik suçları tolere edenler o koltukta oturamaz" dedi.

Öte yandan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Davut D., ODTÜ kütüphanesinde çalışan D.K. ve M.Y.'yi cinsel tacize maruz bıraktığı için 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Davut D.’nin, 2 kadına sarkıntılık yaparak cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiğinin sabit olduğuna hükmetti. Avukat Çağrı Ayhan Şenel kararda, kadınların beyanlarının tek başına delil olarak değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Etiketler
Derya Yanık Şiddet Türkiye