Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker gözaltına alındı

Muğla'da polisin düzenlediği operasyonda suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, Fethiye ilçesindeki villada gözaltına alındı.

Muğla'da polisin düzenlediği operasyonda suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, Fethiye ilçesindeki villada gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep edildi.

Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in otomobilinde, bugün öğle saatlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi.

Bulunduğu villada gözaltına alınan Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay'ın, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

SEDAT PEKER 7. VİDEODA KARDEŞİ HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, Korkut Eken ve Mehmet Ağar'ın gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için kendisinden yardım istediğini, kardeşi Atilla Peker'i göndereceğini söylediğini ancak Adalı'nın daha sonra Ağar ve Eken'e bağlı başka bir ekip tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker, 9 Nisan'da grubuna yönelik düzenlenen operasyon sonrası yayımlamaya başladığı videolarında ciddi iddialar öne sürdü. Peker, ikinci videosunda "Öbür videolarda derin devletimiz başı Sayın Mehmet Ağar ile 1996'da Kıbrıs'ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı'yı konuşacağız. Ama (emekli yarbay) Korkut Eken'i de alacağız" dedi. İddiasının detaylarını ise 7. videosunda dile getirdi.

Peker, Kutlu Adalı suikastına dair özetle şunları söyledi:

"İKİ TANE PROFESYONEL VER DEDİ, KARDEŞİM ATİLLA PEKER'İ VERECEĞİM DEDİM"

"Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası, Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz, işte 'Şu PKK’ya yardım ediyor'… Ama genelde bana iş adamlarını yönlendiriyorlar faili meçhullerden ziyade.

Bana dedi ki ‘Kıbrıs’ta bir adam var’, evet abi dedim, dedi ‘Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor'. Dedi ki 'İki tane profesyonel (ver)'. ‘Kendi öz kardeşimi vereceğim sana’ dedim, Atilla Peker’i dedim, çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklardan yetişme (dedim). Türk Hava Yolları uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler?

Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk, dedi ‘Tekrardan gideceğiz’. Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş.

Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi. Öldürsek öldürdük derdim, çünkü zaman aşımına girdi. Allah'a Kur'an'a yemin olsun böyle oldu."

Etiketler
Sedat Peker Fethiye Muğla Gözaltı