İzmir Tabip Odası Başkanı Çalımlı'dan dikkat çeken tam kapanma açıklaması: Mış gibi...

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, alınan 'tam kapanma' kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çalımlı'dan dikkat çeken tam kapanma açıklaması: Mış gibi...

Tam kapanma kararı sonrası Ege kentlerinde yaşanan yoğunluk tedirginlik yaşanıyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, kapanma öncesi kentlere yapılan göçün sorunlar yaratacağını belirterek, ''Hindistan varyantlı virüs İstanbul'dan tüm Ege'ye taşınabilir. Hükümetin tam kapanma öncesi bu covid göçünü öngörüp şehirlerarası yolculukları sınırlama kapsamına alması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

''ŞEHİRLERARASI YOLCULUK SINIRLAMA KAPSAMINA ALINABİLİRDİ''

Dr. Lüfti Çamlı, tatil beldelerinde sağlık sistemi açısından da ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini söyledi.

Hindistan varyantının görüldüğü İstanbul'dan sahil kesimlerine yoğun bir nüfus göçü olduğunu vurgulayan Çamlı, "Bu göç, gidilen yerlerde de vaka artışına neden olacaktır. Sağlık sistemi açısından da sıkıntı yaşanabilir. Büyükşehirlerde bile sıkıntı ile sürdürülmeye çalışılan bir sağlık sistemi varken küçük yerlerde nüfus göçünün yaratacağı sorunlar önüne geçilemez olabilir.

Zaten iyi bir pandemi yönetimi sergilemeyen hükümet, bu konuda da etkin tedbir almadı. Böyle bir covid göçünün olabileceği öngörülüp şehirlerarası yolculuk sınırlama kapsamına alınabilirdi" diye konuştu.

''MIŞ GİBİ YAPILAN KAPANMA

Mevcut tam kapanma kararının, Türk Tabipler Birliği ve meslek odalarının tavsiye ettiğinden farklı olduğunu söyleyen Çamlı, şunları söyledi:

"Biz, zorunlu sektörler dışındaki tüm çarkların durmasını istemiştik. Bu kapanma kararında imalat, inşaat, maden gibi sektörlerin çalıştığını görüyoruz. İşçiler fabrikada, zincir marketler açık. Sadece günlük yevmiye ile çalışanlar evde. Küçük esnafların dükkanları kapatıldı.

Günlük yevmiye ile geçinen insanları eve hapsettiğinizde onları açlıkla hastalık arasında bir tercih yapmaya zorluyorsunuz. Türkiye pandemi sürecinde Avrupa'da halkına en az destek veren iki ülkeden biri. Bu insanların kirası, borçları ve faturaları var. Ödemelerini yok sayarak böyle bir kapanma kararı olmak kabul edilemez. Türkiye'de kapanma olayı aslında ‘mış’ gibi yapılan bir süreç"

Etiketler
İzmir