Gazeteci Bülent Çavuş oğlunun katilini 5 yıl 8 ay 16 gündür arıyor

Gazeteci Bülent Çavuş’un Gazi Mahallesi’nde maganda kurşunuyla vurulduktan sonra felç kalan oğlu Ahmet Emre Çavuş’un katili 5 yıl 8 ay 16 gündür aranıyor.

Gazeteci Bülent Çavuş oğlunun katilini 5 yıl 8 ay 16 gündür arıyor

Ahmet Emre Çavuş, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı.

Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı...

Tabancadan çıkan kurşunla vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl tedavi gören Çavuş, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti.

''YAŞASAYDI 23 YAŞINA BASACAKTI''

Ahmet Emre Çavuş'un Babası Gazeteci Bülent Çavuş "Oğlumuz, 2 yıl mücadele etti ama sonunda dayanamadı. Ahmet Emre yaşasaydı, 26 Mayıs’ta 23 yaşına basacaktı" Askerliğin Yapmış olacaktı ifadelerini kullanan baba Bülent Çavuş, yaklaşık 5 yıl 8 ay 16 gündür (2087 Gündür ) oğullarının vurulmasından sorumlu olan kişi ya da kişilerin yakalanıp, adaletin yerini bulması için gösterdikleri tüm uğraşların sonuçsuz kaldığını anlattı.

Oğlumuzu vuran hala bulunamadı. Tek dileğimiz suçlunun bulunması” diyen Çavuş, ''Tek İsteğimiz Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sesimizi Duyması , İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere devlet görevlilerine bu işin üstüne gidilmesi'' ifadelerini kullandı.

Acılı baba, ''İçişleri Bakanlığı'na soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş'u kim öldürdü? Her maganda kurşunu haberinde aynı acıyı yaşıyoruz. Yeni Emreler de ölmesin. Başka aileler de bu acıyı yaşamasın.Bizler 5 yıl 8 ay 16 gündür (2087 Gündür ) Tek Sorduğumuz Soru Oğlum Ahmet Emre Çavuş'u kim öldürdü?'' dedi.

İSMİ SOKAĞA VERİLDİ

Ahmet Emre Çavuş’un ailesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) verilen Dilekçe ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından olumlu karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)2020 Eylül ayı meclisinde tüm partilerin oy birliği ile maganda kurbanı Ahmet Emre Çavuş’un adı, Sultangazi İlçesi 75 Yıl Mahallesinde yaşadığı mahallede sokağa verildi.