'Salgında patates izdihamı' görüntülerine ilişkin valilikten açıklama

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu. Konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama geldi.

'Salgında patates izdihamı' görüntülerine ilişkin valilikten açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlanmış, Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde yapılan patates dağıtımında izdiham oluşmuştu.

Salgında patates izdihamı görüntülerinin tepki çekmesinin ardından Valilik'ten açıklama geldi.

Şanlıurfa Valiliği, personel hakkında inceleme başlatıldığını, yardımların özen ve dikkatle vatandaşların evlerine teslimi şeklinde devam edeceğini duyurdu.

Açıklamada, "İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur.

Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir'' denildi.

Etiketler
Şanlıurfa Salgın