Koronavirüs testi önce pozitif sonra negatif çıktı

Bir gün arayla yaptırdığı testler önce pozitif, sonra negatif çıktı. Koronavirüs olduğuna dair semptom göstermemesine rağmen, zorunlu karantinaya sokulup, ilaç içmesi önerildi.

Koronavirüs testi önce pozitif sonra negatif çıktı

Koronavirüs her günün ana başlıkları arasında… Artan, düşen vakalar, ekonomik yansımaları, kısıtlamaları ile birlikte bir yıldır gündemin tepesinde. Ancak bir de sosyal hayata etkileri var. Kimi vatandaşların yaşadığı tuhaf olaylar ise düşündürücü.

Odatv’den Talha Özmen haberine göre Sedat B., başına gelen garip karantina uygulamasını anlattı.

OLUMSUZ POZİTİF

Bilindiği üzere Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler eğer hafif semptomlar gösteriyorsa evlerinde, ağır semptomlar gösteriyorsa yurt veya hastanelerde karantinaya alınıyor.

Sedat B. ameliyat olacak arkadaşına refakatçi olabilmek için geçen hafta Mardin’den İstanbul’a geldi ve 9 Mart günü özel bir hastanede sürüntü testi yaptırdı.

Sedat B.’nin testi pozitif çıktı ve arkadaşının evinde karantina süreci başladı.

Filyasyon ekibi tarafından ilaçlar getirildi ve Sedat B.’ye, “Bunları kullanın. Karaciğer ile ilgili bir rahatsızlığınız yoksa ilacı kullanmanızın bir zararı yok” denildi. Ayrıca, 18 Mart gününe kadar Sedat B.’ye evden çıkmaması gerektiği söylendi.

‘’YOKSA CEZA ALIRSINIZ’’

Sedat B. Covid 19 olduğuna dair hiçbir semptom göstermemesi üzerine 10 Mart günü bir başka özel hastaneye giderek tekrar bir test yaptırdı.

İkinci testin sonucu ise negatif çıktı. Yani birer gün arayla farklı hastanelerde yapılan testlerden biri pozitif, diğeri ise negatif çıktı.

Hiçbir semptom göstermemesi ve yeni testinin de negatif çıkması üzerine Sedat B., filyasyon ekiplerini arayıp durumu bildirdi. Fakat testlerden birinin pozitif çıktığı ve karantina sürecinin başladığı söylenerek karantina sürecinin başladığı ve bozulmayacağı Sedat B.’ye iletildi.

Filyasyon ekibi, her gün Sedat B’yi telefonla arıyor ve evde olup, olmadığını kontrol ediyor. 18 Mart gününe kadar da evde kalması gerektiği hatırlatılıp, “dışarı çıkarsanız ceza alırsınız” deniyor.

POZİTİF – NEGATİF ÇELİŞKİSİ

Odatv’ye konuşan Sedat B. “3 Hafta önce Mardin’den İstanbul’a geldim. İlk testim pozitif, birgün sonra yaptırdığım ikinci testim negatif çıktı. Sistemde negatif olmama rağmen hatalı bir pozitif test kaydı da olduğu, mecburen karantinayım. Üçüncü testi yaptırmaya da gidemiyorum. Resmen mahsur kaldım. Hiçbir belirti yok ama ilaçları da getirdiler. Doktora, ‘negatif çıktım, hiçbir belirti de yok’ dememe rağmen, ‘karaciğerinde rahatsızlık yoksa ilaçları iç istersen’ dedi. Boşu boşuna niye ilaçları içeyim anlamadım. Gereksiz masraf. Negatifim ama her gün kontrol ediliyorum” dedi.

Sedat B.’nin yaşadığı durum akıllara bir kez daha ‘testler ne kadar doğru sonuç veriyor?’ sorusunu getirdi.

Koronavirüs testi önce pozitif sonra negatif çıktı - Resim : 1(9 MART TARİHLİ POZİTİF SONUCU)

Koronavirüs testi önce pozitif sonra negatif çıktı - Resim : 2

(10 TARİHLİ NEGATİF SONUCU)

Etiketler
Okul