Adalet Bakanı Gül: Kadına şiddete karşı atılacak tüm adımları atmaya hazırız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Kadına şiddete karşı atılacak tüm adımları atmaya hazırız, bu konuda bizim tutumumuz nettir" dedi.

Adalet Bakanı Gül: Kadına şiddete karşı atılacak tüm adımları atmaya hazırız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan Gül'ün açıklamalardan satır başları şöyle:

* (Kadına şiddet sorunu nasıl çözülür?) Yargı aşaması, eylemden sonra gelinen sonuç kısmıdır.

* Kadına şiddete karşı atılacak tüm adımları atmaya hazırız, bu konuda bizim tutumumuz nettir.

* Ne olursa olsun şiddet önleme merkezleri Eylem Planı'nda var. Her vaka bizim bundan sonraki atacağımız adımlar için önemli bir done oluyor.

* Kadına yönelik şiddetleri, bu eylemleri nefretle kınıyorum. Bu mesele bir kurumun değil toplumun her kesiminin kanayan yarası olduğu için siyaset üstü bir meseledir.

* Samsun'daki hadiseye bakalım. Asla tasvip etmeyeceğimiz menfur hadisede gözaltı kararı veriliyor ve mahkeme tutukluyor.

* Sorun olmasa reform yapmazdık. Adaletin gözü kapalı, vicdanı açık; kararı yargıç verir

* Sistematik işkence Türkiye'de yok. Sıfır toleranslıyız.

* OHAL'i kaldıran, özgürlükleri genişlettiren AK Parti değil mi? AK Parti'nin mevcudiyeti zaten bu. AK Parti insana temas eden hikayesiyle yoluna devam ediyor.

* Yargı, bir hükümetin, partinin yargısı değil. Mahkemenin önüne gittiğinde, hakimin karşısına çıktığında hangi partiden olursa olsun, hangi yaşam tarzında olursa olsun bir şey arıyor, adalet.

Etiketler
Adalet Bakanı Şiddet Abdulhamit Gül