1460 isimden Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Prof. Dr. Ergüder’e destek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eylemleri desteklemesi nedeniyle sert sözlerle eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’e 1460 isimden destek geldi.

1460 isimden Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Prof. Dr. Ergüder’e destek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "atanmış rektör istemiyoruz" talebiyle başlayan protestolarla ilgili eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'i hedef almasına karşı, farklı mesleklerden 1460 isimden destek geldi.

1460 isim Prof. Dr. Üstün Ergüder’e destek için ortak açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, "İktidar mensuplarının ülkemizin değerli bilim insanlarına karşı saygılı olmaya davet ediyoruz" denildi.

"Prof.Dr. Üstün Ergüder'in meslektaşı, öğrencisi, dostu, arkadaşı olmaktan onur duyuyoruz" denilen açıklama şöyle:

"Her zaman demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten, hukuktan, üniversite özerkliğinden yana olan ve tüm bu değerleri bütün yaşamı boyunca sorumluluk aldığı alanlarda etkili kılan bilim insanı, uluslararası akademi dünyasında büyük bir saygınlık kazanmış Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü çok kıymetli Prof. Dr. Üstün Ergüder’in meslektaşı, öğrencisi, dostu, arkadaşı olmaktan onur duyuyoruz.

Üstün Ergüder hocamızın daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir üniversite için, gençlerin özgürlükçü, düşünen, tartışan, üreten bireyler olmaları adına gösterdiği çabaların altında kötü niyet ve amaç aramanın, bu tür isnatlarda bulunmanın çok talihsiz, yakışıksız olduğunu düşünüyor ve iktidar mensuplarını ülkemizin değerli bilim insanlarına karşı saygılı olmaya davet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Melih Bulu’nun geçen ay rektör atanmasının ardından akademisyen ve öğrenciler protesto gösterisi yapmıştı.

Soylu, Prof. Dr. Ergüder’in eylemleri ‘tahrik ettiğini’ öne sürmüş, “Bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş, Boğaziçi Üniversitesi’ni öğretim üyelerinin üzerinden karıştırması ahlaksızlığın dibidir” demişti.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Süleyman Soylu Üniversite