Boğaziçi'nin kayyum rektörü Melih Bulu: Bana dokunmak devlete dokunmaktır

KRT TV ekranlarında yayınlanan 'Şimdiki Zaman'da gazeteci Barış Yarkadaş ve gazeteci İsmail Saymaz Boğaziçi Üniversitesi önünden canlı yayın yaptı. Barış Yarkadaş, kayyım rektör Melih Bulu'nun açıklamalarını yayında paylaştı.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV ekranlarında yayınlanan 'Şimdiki Zaman'da gazeteci Barış Yarkadaş ve gazeteci İsmail Saymaz Boğaziçi Üniversitesi önünden canlı yayın yaptı. Barış Yarkadaş, kayyım rektör Melih Bulu'nun açıklamalarını yayında paylaştı.

Bir arkadaşı aracılığı ile Bulu'ya ulaştığını ifade eden Barış Yarkadaş, şunları anlattı:

"Melih Bulu'nun bir arkadaşı 'Öğrencilerle görüşün, bu mesele çok büyüdü' demiş ancak Melih Bulu, 'Ben bir daha öğrencilerle görüşmem, o hatayı bir kere yaptım bir daha yapmam. Eğer öğrencilerin yanına inersem bana dokunurlar, bana dokunmak devlete dokunmaktır' cevabını vermiş.

Bulu 'Sosyal medyada yazıldığı gibi kendime yardımcı atayamıyorum değil, bir yardımcı atadım ancak kapısına "Senin hiç utanman yok mu?" yazmışlar' demiş. 'Eğer dün üniversiteye polis gelmeseydi öğrenciler beni rehin alabilirdi, polisi o yüzden çağırmak zorunda kaldık' diyerek 'istifa edecek misiniz?' sorusuna şu yanıtı vermiş:

'Ben görevimin başındayım, çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Ben bir bürokratım, beni cumhurbaşkanı atadı. Benim hedefim bu okulu ilk 100'e sokmak, Sayın Kılıçdaroğlu da atandı, ona da itiraz edenler vardı o neden itiraz etmedi?'"

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları İsmail Saymaz Barış Yarkadaş Boğaziçi Üniversitesi