Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi KRT TV canlı yayınında neden protesto gösterisi yaptıklarını anlattı

KRT TV ekranlarında yayımlanan 'Şimdiki Zaman'da gazeteci Barış Yarkadaş ve gazeteci İsmail Saymaz Boğaziçi Üniversitesi önünden canlı yayın yaptı. Üniversite öğrencisi Oğulcan Güntekin, Yarkadaş ve Saymaz'a neden eylem yaptıklarını anlattı.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman' programındna gazeteci Barış Yarkadaş ve gazeteci İsmail Saymaz Boğaziçi Üniversitesi önünden canlı yayın yaptı.

Üniversite öğrencisi Oğulcan Güntekin, Yarkadaş ve Saymaz'a neden eylem yaptıklarını anlattı.

Güntekin'in sözleri şöyle:

"1 aydır duyurmaya çalıştığımız üç tane isteğimiz var, ancak maalesef bu durum inanılmaz çarpıtıldı ve suni bir gündem oluşturuldu. Biz 4 Ocak gününden beri Boğaziçi Üniversitesi içinde ve çevresinde eylemler yapmaya çalışıyoruz.

2016 öncesinde Boğaziçi Üniversitesi'nin öncülüğü ile başlayan bir demokratikleşme hareketi çerçevesinde rektörler seçim sonucu belirleniyordu. En fazla oy alan 6 aday YÖK'e bildiriliyordu. Onların içinden 3 tanesi Cumhurbaşkanlığı'na bildiriliyordu ve Cumhurbaşkanı atama yapıyordu. Boğaziçi Üniversitesi aslında bu noktada kendi kararını en iyi şekilde ortaya koymak adına şunu yapıyordu;

Akademisyenlerle yapılan seçim sonucunda birinci olan aday dışındakiler istifa ediyordu ve YÖK'e tek bir isim bildiriliyordu. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı o ismi atıyordu. 2016 yılında seçimler yapılmasına ramen, 2012 - 2016 döneminde rektörlük yapan Gülay Barbarosoğlu'nun rektörlüğe atanması beklenirken Mehmet Özkan hocamız rektör olarak atandı.

Biz bunu 5 sene önce de protesto ediyorduk maalesef sesimizi belirli bir kesim duyuyordu. Ancak son yapılan atama artık kabul edilemez bir boyuta geldi. Damdan düşercesine bir akademisyen bizim üniversitemize rektör yapıldı. Bizim üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yaptığı için bizim üniversitemize rektör olarak atanabileceğini söyleyen komik iddiaları var.

Bizim tek istediğimiz seçim yapılması, bunun dışında oluşturulan gündemler suni gündemler ve biz öğrenci olarak bunun bedelini ödüyoruz."

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları İsmail Saymaz Barış Yarkadaş Boğaziçi Üniversitesi