Bilgilendirmede ciddiyetsizlik: Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde halkı yanıltan skandal!

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 Bilgilendirme Sayfası’nda yer alan, “COVID-19'un aşısı var mıdır?” sorusuna “Hastalık için geliştirilmiş bir aşı henüz bulunmamaktadır” yanıtı yer alıyor. Covid-19 durum raporları ise aylardır açıklanmıyor.

Bilgilendirmede ciddiyetsizlik: Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde halkı yanıltan skandal!

Koronavirüs salgını süresince veri paylaşımı ve bilgilendirmeleri sürekli tartışma konusu olan Sağlık Bakanlığı’nın sürece ciddiyetsiz yaklaşımının bir örneği daha belirlendi. Bakanlığın, hastalığa karşı halkı bilgilendirmek için hazırladığı sayfada Covid-19’a karşı bir aşının olmadığı söyleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 Bilgilendirme Sayfası’nda yer alan ‘Sıkça Sorular Sorular’ bölümünde Covid-19 aşısına dair verilen bilgi dikkat çekti.

BirGün'ün aktardığına göre, sıkça Sorular Sorular’ın halka yönelik olan kısmında yer alan “COVID-19'un aşısı var mıdır?” sorusu şöyle yanıtlanıyor:

“Hastalık için geliştirilmiş bir aşı henüz bulunmamaktadır. Ülkemizde ve dünyada aşı geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.”

Bilgilendirmede ciddiyetsizlik: Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde halkı yanıltan skandal! - Resim : 1

‘DURUM RAPORU’ CİDDİYETSİZLİĞİ

Soruya verilen cevaptan Bakanlığın, güncel gelişmelere göre bilgilendirme sayfasını güncellemediğini anlaşılıyor. Ne var ki Bakanlığın sayfasındaki ciddiyetsizlik bununla da sınırlı değil.

Haziran sonunda turizm kaygısıyla hazırlanmaya başlanan Covid-19 durum raporları da aylardır açıklanmıyor.

Bakanlığın Covid-19 Bilgilendirme Sayfası’na girer girmez karşılaşılan bölümde açıklanan son günlük rapor 23 Kasım’a, son haftalık rapor ise 19-25 Ekim haftasına ait. Kamuoyuna verilen bilgi paylaşımı taahhüdü yerine getirilmezken nedenine dair en ufak açıklama dahi yapılmadı.

Bilgilendirmede ciddiyetsizlik: Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde halkı yanıltan skandal! - Resim : 2

Etiketler
Sağlık Bakanlığı Mamak