Açıklamalar birbirini tutmadı! Erdoğan ve Fahrettin Koca'ya kritik aşı sorusu

Fahrettin Koca'nın Sinovac ile 50 milyon dozluk sözleşme yapıldığını açıklaması sonrasında Erdoğan'ın bugün yaptğı açıklamada "25-30 milyon doz daha aşı gelecek" ifadelerini kullanması tepki çekti.

Açıklamalar birbirini tutmadı! Erdoğan ve Fahrettin Koca'ya kritik aşı sorusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen CoronaVac aşısını yaptırdı.

Erdoğan'ın aşının ardından yaptığı açıklamalara CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'den tepki geldi.

Erdoğan aşı olduktan sonra, "Dün biliyorsunuz ilk aşıyı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ardından Bilim Kurulu üyeleri yaptırdı. Bugün ben de aşıyı yaptırdım. Başta siyasi liderler, vekillerimiz olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında aşıyı teşvik ederlerse çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Aşı olanlarında sayısı 250 bini aştı. 25-30 milyon doz aşı daha gelecek " ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye gelen aşı dozu miktarı ise 3 milyon doz olarak açıklanmıştı. Rakamlardaki farklılıklar tepkilere yol açtı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Cumhurbaşkanı, "25-30 milyon doz daha aşı gelecek" dedi.

Geriye kalan 20 milyon doz aşı ne olacak, ne zaman gelecek? Yoksa Sağlık Bakanı'nın "50 milyon dozluk sözleşme yaptık" sözü doğru ise sözleşme nerede?" sorularını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltti.

İşte o paylaşım:

Açıklamalar birbirini tutmadı! Erdoğan ve Fahrettin Koca'ya kritik aşı sorusu - Resim : 1

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca