Koronavirüs hastane kafesinde kol geziyor! Ürküten manzara

Pandemiyle mücadele eden hastanelerden biri olan İstanbul Başakşehir'deki Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin kafesindeki manzara ürkütücü.

Koronavirüs hastane kafesinde kol geziyor! Ürküten manzara

Pandemiyle mücadele eden hastanelerden biri olan İstanbul Başakşehir'deki Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin kafesindeki manzara ürkütücü.

KRT muhabiri Çağdaş Ulus ve kameraman Coşkun Çatar'ın özel haberine göre, İstanbul'daki başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin kafesinde manzara ürkütücü. Kafenin içerisi çerisi tıklım tıklım. Sanki koronavirüs hiç yokmuş gibi. Sanki hastanenin üst katlarındaki yoğun bakım servisinde korona hastaları yatmıyormuş gibi.

İçişleri Bakanlığı, 28 Kasım’daki genelgeyle tüm restoranları kafeleri kapattı. Müşterilere sadece paket servis yapılıyor. Hastane kafeleri ise yasak kapsamında değil, istisna tutuldu. Ama manzaraya bakılırsa istisnayı suistimal var. Çünkü masalar dolu, insanlar yan yana oturuyor. Hastane kafesinde korona kol geziyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kafelerin nasıl çalışacağını hastane yönetimleri belirleyecek. Yani inisiyatif hastane yönetiminde ama Çam Sakura Şehir Hastanesinde yönetim hiç inisiyatif almamış. Öyle ki kafede sigara içenler bile var. Dahası kafe yönetimi masalara kül tabağı servisi bile yapmış.

Masalar birbirine bitişik. Koronaya karşı ne bazı masalar boş bırakılmış ne de sandalyeler. Sağlık personeli de hasta yakınları da kafede iç içe. Belki de bazılarının yakınları korona hastası.

İşte o şoke eden görüntüler:

DENETİM YAPMASI GEREKEN POLİS KAFEDE OTURUYOR

Denetim yapması gereken polıs ekiplerı de kafede. onlar da kalabalığın içinde.

KRT, Çam Sakura Şehir hastanesindeki bu görüntüleri sağlık bakanlığına sordu. Bakanlık genelgeyi hatırlattı. “Hastane kafesinde servis yapılabilir, buna bir engel yok ama sigara konusu zaten kapalı mekanlarda yasak malum. Kuralları belli” yanıtı geldi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Başakşehir Hastane