Şırınga çikolata yerken ölen çocuk asli kusurlu bulundu

Savcılık Ankara'da okul kantininde satılan şırınga şeklindeki çikolatayı yerken ölen ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ı asli kusurlu buldu.

Şırınga çikolata yerken ölen çocuk asli kusurlu bulundu

Savcılık Ankara'da okul kantininde satılan şırınga şeklindeki çikolatayı yerken ölen ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ı asli kusurlu buldu.

Çikolatayı dağıtan firma yöneticisi ve kantin işletmecisi ise tali kusurlu görüldü ve haklarında 6'şar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara'daki Keçiören Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu'nda 10 Aralık 2019'da kantinde satılan şırınga şeklinde çikolatadan satın alan birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal, çikolatanın kapağının boğazına kaçması nedeniyle öldü. Soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi hazırladı.

17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede tali kusurlu oldukları belirtilen kantin işletmecisi Neşe Yavuz ile ürünün dağıtımını yapan firmanın sahibi Yunus Taycı hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede Yunus Taycı'nın ürünün üzerine “Elle çıkarılması gerek, ağızla çıkarılması tehlikeli” uyarısı yazdırmadığı, Neşe Yavuz'un ise çocukları enjektör şeklindeki çikolatanın tıpasını elle çıkarmaları konusunda uyarmadığı için ‘tali kusurlu’ olduğu belirtildi.

7 yaşındaki Mert Yağız Köksal ise ölümünden dolayı asli kusurlu sayıldı. Savcılık, Köksal'ın asli kusurlu sayılmasını “Maktulün plastik enjektörün ucundaki tıpayı eliyle çıkarmadan ağzında dişiyle çıkarmaya çalışırken tıpanın boğazına kaçmasına ve boğularak ölmesine neden olduğu, makulün böylece kendi tedbirsiz ve dikkatsiz davranması sonucu ölüme neden olduğu anlaşılmıştır” gerekçesiyle açıkladı.

Okul müdürü, nöbetçi öğretmen, hizmetli ve Mert Yağız Köksal'ın götürüldüğü sağlık merkezindeki doktor hakkında başka savcı tarafından yürütülen soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

(AA)

Etiketler
Ankara Öğrenci Okul Savcı