Diyanet ve TRT’den çocuklara peygamber çizgi filmi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, TRT desteğiyle Muhammed Peygamber hakkında çocuklar için çizgi film hazırlanacağını duyurdu.

Diyanet ve TRT’den çocuklara peygamber çizgi filmi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerinin tanıtım toplantısına katıldı.

Yaptığı konuşmada Erbaş, çocukları, “dünya hayatının süsü ve nimeti” olarak tanımladı. Erbaş ayrıca TRT desteğiyle Muhammed peygamber hakkında çocuklar için çizgi film hazırlanacağını söyledi.

Erbaş, tarihi ve ilmi derinliğe aşina bir nesil inşa edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Açıkça ifade etmeliyim ki çocukların ötelendiği, ihmale ve istismara maruz kaldığı, temel haklarından mahrum edildiği, hatta sadece kız evlat olduğundan dolayı ayrıma tabi tutulduğu bir çağ, merhamet ve insanlık sınavını kaybetmiştir. Ayeti kerimeyi hatırlayalım. Mekke döneminde onlardan birisine bir kız çocuğu haberi verildiği zaman yüzü utançtan simsiyah kesiliyordu. Yani biz o çağa, cahiliye çağı diyoruz da bugün aynı anlayışı taşıyan insanları nasıl affedebiliriz? Aynı cahiliyeyi, o özelliliği, o duyguyu demek ki 14 küsur asır sonraya taşıyabilen insanlar hala var. Bu çağa nasıl merhamet çağı diyebiliriz?”

Tehdit ve tehlikelerden çocukların korunmasının ve istismarların önüne geçilmesinin eğitimden emniyete, sivil toplumdan medyaya birlikte çalışmayı zorunlu kıldığını anlatan Erbaş, “Unutmayalım ki manevi değerler ve toplumsal ahlâk hiçe sayılarak yapılan yayınlar nesillerin ve milletlerin geleceğini ciddi derecede olumsuz etkilemektedir. Söz konusu yayınların kitlelerce alıcı bulması, onların doğru olduğunu göstermeyeceği gibi sorumlularına da haklı bir bahane sunmaz” dedi.

Erbaş ayrıca TRT desteğiyle Muhammed Peygamber hakkında çocuklar için çizgi film hazırlanacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Peygamber Efendimizi anlamak ve onun güzide ashabını tanımak amacıyla hazırladığımız, ‘Karanlıktan Aydınlığa Asr-ı Saadet’ ismiyle radyo tiyatrosu, ülkemizde bir ilk olarak bu hafta dinleyicileriyle buluşmaya başlayacaktır.

160 bölümden oluşan Asr-ı Saadet radyo tiyatrosu 27 Ekim Salı gününden itibaren Diyanet Radyo ve Diyanet Risalet Radyo’da yayına girecektir. İnşallah, dünyada bir benzeri olmayan bu çalışma, TRT’nin desteğiyle çocuklarımız için çizgi film formatında da hazırlanacak ve televizyon çekimleri yapılacaktır." (AA)

Etiketler
Film TRT