Can Dündar'ın itirazına mahkemeden ret

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın avukatı aracılığıyla mal varlıklarına el konulmasına dair karara yaptığı itiraz reddedildi.

Can Dündar'ın itirazına mahkemeden ret

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın kaçak sayılmasına ve mal varlıklarına el konulması kararına avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz üst mahkemece reddedildi.

Can Dündar'ın avukatı Abbas Yalçın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7 Ekim 2020 tarihli duruşmada müvekkilinin kaçak sayılmasına ve menkul ve gayrimenkullerine el konulmasına ilişkin karara itirazda bulunmuştu.

İtirazı değerlendiren üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi dün verdiği kararla bu itirazı reddetti. Mahkeme, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "kararının usul ve yasaya uygun olduğuna" oybirliğiyle karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Can Dündar’ın Ankara, İstanbul ve Muğla’da bulunan taşınmazlarına el konulmasına hükmetti.

Mahkeme, malların yönetimi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyım olarak atanmasına karar verdi.

Kararda ayrıca banka hesaplarının tespit edilerek el konulmak sürecinin başlatılması istenildi.

Mahkeme, 17 Eylül’de Can Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetmişti.

Can Dündar’ın mahkemenin yaptığı çağrıya rağmen herhangi bir adliye ve kolluk kuvvetine gitmediği belirtilen kararda daha önce alınan karara göre de “kaçak” sayılacağına dair kararın Milliyet gazetesinde yayımlandığı ifade edildi.

Etiketler
Can Dündar Cumhuriyet Gazetesi Mahkeme