Burun dolgusu nedir?

Kişinin burun ve burun bölgesinde var olan ve kişiyi rahatsız eden şekil bozukluklarını düzeltmek suretiyle enjeksiyon yoluyla verilen hyaluronik asit içerikli dolgular ile yapılan işlemdir.

Burun dolgusu nedir?

Kişinin burun ve burun bölgesinde var olan ve kişiyi rahatsız eden şekil bozukluklarını düzeltmek suretiyle enjeksiyon yoluyla verilen hyaluronik asit içerikli dolgular ile yapılan işlemdir. Burun dolgusu işlemleri sayesinde sarkık ve eğri burunların daha estetik birer görünüme kavuşturulmaları, kişiyi rahatsız eden biçimsel problemlerin ortadan kaldırılması gerekir.

Burun Dolgusunun Uygulama Alanları

· Burun kontürünün yumuşatılması,

· Dolgu ile burun kemerinin yükseltilmesi,

· Burundaki asimetrik durumun düzeltilmesi

· Burun kemeri veya burun sırtında yer alan çöküntülerin düzeltilmesi,

· Burun estetiği ameliyatı sonrasında burunda kalan hafif asimetrilerin düzeltilmesi,

· Burun ucunun kaldırılması,

· Burunda mevcut olan yapısal eğriliklerin giderilmesi veya azaltılması.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

İşlemlere başlamadan bir süre önce hastanın tüm talep ve şikâyetleri dinlenerek düzeltilmesi hedeflenen kısımlar kesin olarak belirlenir. Dolgunun uygulanacağı bölgeye ve/veya bölgelere kesin olarak karar verildikten sonra burun dolgusu işleminin acısız olması için bölgeye anestezik kremler uygulanır. Bölgenin işlem süresince hissiz kalması ve acı eşiği olmaması sağlanır. Genellikle 20 ila 30 dakika arasında süren uyuşma sürecinin hemen ardından belirlenen bölgelere iğne ile enjeksiyon sağlanır. Bu işlem yaklaşık olarak 5-10 dakikalık bir periyotta gerçekleşmektedir ve yaklaşık olarak toplam 40-45 dakikalık bir süre neticesinde dolgu işlemi tamamlanmış olur. İşlem için bahsedilen süreler ortalama neticeler olarak baz alınmakla birlikte bölgenin uyuşma süresi veya işleme tabi kalacak bölge sayısı gibi etkenler dolayısıyla işlem süresinde değişiklikler görülebilmektedir. İşlem sonrasında kişi için rahat bir süreç başlar. Ameliyatsız burun estetiği olan burun dolgusu herhangi bir hastanede yatma süreci veya kontrol gerektirmez. İşlem sonrasında kolaylıkla günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz.

Burun Dolgusunun Kalıcılığı

Burun dolgusu tamamen kalıcılık gösteren bir işlem değildir. Burun dolgusunun kalıcılığı hastanın dolgu geçmişine ve vücut yapısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Burun dolgusunun etkileri genellikle 15 ila 18 ay içinde doğal olarak vücuttan atılır. Bu atılım esnasında kişi herhangi bir rahatsızlık yaşamaz lakin biçimsel olarak yeniden fark görmeye başlar.

Ankara Burun Dolgusu İşlemleri

Burun dolgusu hastayı pek fazla zorlamayan, herhangi bir tıbbî risk barındırmayan ve hataya pek bir payı olmayan basit bir işlem gibi görünse de özünde böyle değildir. Burun dolgusu, uzman bir hekim tarafından uygulanmadığı taktirde kişinin burun ve burun bölgesinde biçimsel bozulmalar meydana gelmesi ve estetik kaygıların artması olağandır. Ayrıca kullanılan dolgu malzemelerinin tipi ve oranı da yine hastanın isteklerinden ziyade yapılan muayenelere göre belirlendiği için bu noktada detaylı bir kontrol de şarttır. Bu gibi nedenler dolayısıyla mutlaka uzman bir doktora görünerek taleplerin ifade edilmesi gerekmektedir.