Ramis Topal'dan 86 bin üyeli Pankobirlik'in pandemide apar topar seçime gitmesine tepki

"Temas ve sosyal mesafenin önemine vurgu yapılırken oluşabilecek yoğunlukta insanların önlemlere uymasını nasıl bekleyeceğiz. "

Ramis Topal'dan 86 bin üyeli Pankobirlik'in pandemide apar topar seçime gitmesine tepki

İçişleri bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği toplantı ve etkinliklerin 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi yönündeki genelgesine rağmen, 86.000 üyesi bulunan Pankobirlik seçime gidiyor.

Pankobirlik'in pandemi koşullarında apar topar genel kurul yapmasına tepki gösteren 24. Dönem CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, "86.000 üyesi bulunan Pankobirlik’in bu dönemde seçime gidiyor olması pandemiyle mücadeledeyi olumsuz etkileyecektir." dedi.

"Temas ve sosyal mesafenin önemine vurgu yapılırken oluşabilecek yoğunlukta insanların önlemlere uymasını nasıl bekleyeceğiz. Amasyamızın il merkezi, ilçeleri ve köylerinde yaşayan 337.800 kişi adına soruyorum." diyen Topal, şu soruları sordu:

1- 86.000 üyesi bulunan Pankobirlik’in seçimi İç İşleri Bakanlığının talimatına rağmen yapılacak mıdır ?

2- 86.000 üyenin normalde %25’ini bile alacak bir alan bulunmazken, pandemi kurallarına uyularak bu seçim nasıl gerçekleştirilecektir.

3- Pozitif vakalar ve karantinadaki insanlar yasak olmasına rağmen çarşı pazarda dolaşırken katılımın yüksek olması durumunda hasta olan seçmenler için nasıl bir önlem alınacaktır.

4- Pozitif vakaların yüksek olduğu ilimizde olası bir seçim sonrasında yaşanacak artışın sorumluluğunu birisi yada birileri alacak mıdır?

Oluşabilecek olumsuzluklar ortadayken kamu vicdanı adına soruyorum bu seçimi yapmak için gerçekten kararlımısınız.

Etiketler
Seçim