Habertürk yazarından Bakan'a tavsiye: Hem kendisinin hem de ulusumuzun çıkarları için

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka tablosunda testi pozitif çıkmasına rağmen belirti göstermeyen hastaların açıklanmamasının nedenini 'ulusal çıkar' diyerek açıklamaya çalışmıştı.

Habertürk yazarından Bakan'a tavsiye: Hem kendisinin hem de ulusumuzun çıkarları için

Koronavirüs salgınının başından bu yana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verileri sorgulamamayı tercih eden ve mücadeleyiçok başarılı şekilde sürdürdüğünü savunan pek çok isim, Bakan'ın bazı vakaların saklandığını itiraf etmesinin ardından hayal kırıklığına uğradı.

Bu isimlerden biri olan Habertürk yazarı Kübra Par, Koca'nın testi pozitif çıkmasına rağmen semptom göstermeyen hastaların açıklanmamasını 'ulusal çıkar' diye savunmasına itiraz etti ve Bakan Koca'ya 'ulusal çıkar' için yapılması gereken şey konusunda çağrıda bulundu.

"Bakan Koca bu süreçte çok çalıştı, bunu inkâr etmek haksızlık olur. Salgına yakalananların takibi için akıllı bileklik ve toplu taşıma kartlarında HES kodu mecburiyeti gibi yeni uygulamalar da takdir edilmesi gereken adımlar." diyen Kübra Par, "Fakat veriler konusunda ne yapıp edip yeniden herkesin güvenini kazanmalı. Bunun için de bence yarından itibaren pozitif çıkan test sayılarını da net olarak açıklamalı. Hem kendisinin hem de ulusumuzun çıkarları için..." diyerek Bakan Koca'ya pozitif çıkan vakaların tamamının açıklanması çağrısında bulundu.

Etiketler
Fahrettin Koca Habertürk