Liposuction nedir?

Liposuction, herhangi bir bölgede birikerek tabakalaşan yağların çeşitli yöntemlerle yok edildiği bir cerrahî işlemdir.

Liposuction nedir?

Liposuction, herhangi bir bölgede birikerek tabakalaşan yağların çeşitli yöntemlerle yok edildiği bir cerrahî işlemdir. Vücudun herhangi bir yerinde biriken yağlar kişide estetik kaygılara sebebiyet verebildiği gibi aynı zamanda birtakım sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir.

Vücutta gereğinden fazla yağ bulunması ileride solunum sistemi organlarına zarar vererek solunum akışını sekteye uğratabilir, şimdi yapılmayan bir liposuction ameliyatı ileride karşınıza ciddi bir kalp ameliyatı olarak geri dönebilir.

Liposuction Ameliyatıyla Yağ Alınan Bölgeler

· Boyun bölgesi

· Karın ve bel çevresi

· Kalçalar

· Basenler

· İç ve üst bacaklar

· Omuz ve kol altları

· Sırt bölgesi

Bir Liposuction Ameliyatı Yöntemi: Lipomatik

Lipomatik yöntemi, oldukça popülerleşen yağ aldırma ameliyatlarındaki en tercih edilen tekniklerden biridir. Bu cihaz tarafından yağ dokusu içerisinde oluşan yüksek frekanslı titreşim ve yayılan infrasonik dalgalar yağ dokusunda minimum tahribatla hızlı bir çözünme yapar.

Doğal anatomik yapıların daha az zarar görmesi sayesinde ameliyat sonrasında daha az şişlik ve morluk oluşurken günlük sosyal yaşama da daha hızlı bir geri dönüş mümkün olmaktadır.

Lipomatik cihazının sağladığı en büyük avantajlardan biri de cilt altındaki yağ dokusunun uzaklaştırılırken cildin de sıkılaştırılmasıdır. Bu durum özelllikle deri kalitesinin düşük ve alınacak yağ miktarının daha fazla olduğu kişilerde ameliyat sonrası meydana gelen deri sarkma riskini en az seviyeye indirir.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İşlemlerin lokal veya genel anestezi ile yapılmasında konusunda belirleyici olan husus işlem görecek bölge sayısı veya genişliğidir. İşlem süresi uygulama bölgesi ve alınacak yap miktarına göre 2 saat ila 4 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Lipomatik yöntemi sayesinde bölgedeki kesi izi küçük olur. Ayrıca hasta dilerse toplanan yağları vücudunun başka kısımlarına enjekte ederek bir vücut hattı oluşturabilir. Kalça, elmacık veya çene gibi bölgeler bu gibi işlemler için sıkça tercih edilir.

Liposuction Ameliyatı Sonrası

Liposuction ameliyatı sonrasında hastanın bir gece hastanede yatması gerekir. Daha sonra yaklaşık bir haftalık bir süreç sonrasında hasta, gündelik yaşantısına geri dönüş yapabilir. Ameliyat sonrasında mutlaka korse kullanımı tavsiye edilir ve bu korse sayesinde ameliyattan on gün kadar sonra hafif tempo spor yapımına başlanabilir.

Ameliyat sonrasında hastadan istirahat etmesi değil, yürüyüş yapması istenir. Düzenli bir yürüyüş rutini ile iyileşme süreci de hızlandırılır. Hastanın bundan sonraki yaşantısında protein ağırlıklı bir tüketim profili oluşturarak beslenme durumuna dikkat etmesi gerekir.

Düzenli olarak spor yapılması da yağlanmanın tekrar oluşmasını engelleyen önemli faktörlerden biridir. Her ne kadar işlem ile yağlar alınsa da vücudu fit tutmak hastanın elindedir.

Ankara Liposuction Ameliyatı

Liposuction ameliyatı son derece dikkat gerektiren, uzun ancak risk barındırmayan bir ameliyattır. Bu konuda uzman bir hekimin tercih edilmesi hem ameliyat sürecinin daha konforlu geçmesi hem de iyileşme sürecinin daha hızlı ve sağlıklı olması açısından önemlidir.