Ahmet Hakan: Eleştirimi geri çekiyorum

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eleştirdiği Suudi Arabistan'ın milli gününün kutlandığı afişe ilişkin aldığı açıklamadan sonra "Bu yaklaşım biçimi, benim itirazımı geçersiz kılan bir yaklaşım biçimi... Eleştirimi geri çekiyorum" dedi.

Ahmet Hakan: Eleştirimi geri çekiyorum

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dünkü köşe yazısında İstanbul Havalimanı'na asılan Suudi Arabistan'ın milli gününün kutlandığı afişi eleştirmişti.

Ahmet Hakan, İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül’den gelen yanıtın ardından "Bu yaklaşım biçimi, benim itirazımı geçersiz kılan bir yaklaşım biçimi... Eleştirimi geri çekiyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısında bahsettiği olay şu şekilde:

İSTANBUL Havalimanı’nda Suudi Arabistan’ın milli gününün kutlanmasına itiraz etmiş ve “Sürekli bizimle uğraşan Suudi Arabistan’ın milli günü niye kutlanır ki?” diye sormuştum.

*

İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül’den bir açıklama aldım konuyla ilgili olarak.

Şöyle diyor açıklamasında Şengül:

*

“Havalimanımıza en çok yolcu gönderen ilk 10 ülkenin özel günlerini kutlama takvimi oluşturduk. Geçen hafta Roş Aşana’yı (Musevilerin yılbaşı günü) tebrik etmiştik. Alman Birliği Günü’nü de Şükran Günü’nü de tebrik edeceğiz. Burası dünyanın buluşma noktası... Bizim millet seçme lüksümüz yok. Olayın siyasi bir boyutu yok. Bu tamamen bizim yürüttüğümüz bir iletişim çalışması. Başka anlamlar çıkarmaya çalışmamak gerekir.”

*

Bu yaklaşım biçimi, benim itirazımı geçersiz kılan bir yaklaşım biçimi... Eleştirimi geri çekiyorum.

Etiketler
Suudi Arabistan Ahmet Hakan Hürriyet