Sağlık çalışanlarına saldırı için Ankara Valiliği'nden tepki çeken açıklama: Tartışma denildi!

Ankara Valiliği sağlık çalışanlarının can havliyle kendilerini bir odaya kapattıkları saldırı için tepki çeken bir açıklama yaparak, "Hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma" dedi.

Sağlık çalışanlarına saldırı için Ankara Valiliği'nden tepki çeken açıklama: Tartışma denildi!

Ankara Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını ailelerin müdahale odasına saldırdığı ve sağlıkçıların kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri öldü. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.

Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlık emekçilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Twitter’da bir sağlık emekçisi tarafından paylaşılan görüntülerde de sağlık çalışanlarının kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmaya çalıştığı görülüyor. “Sesimizi duyan var mı?” notu ile paylaşılan görüntülerde sağlık çalışanları bakanlığa ve yetkililere seslendi.

VALİLİK’TEN TARTIŞMALI AÇIKLAMA

Öte yandan Ankara Valiliği’nin büyük tepki çeken saldırıyı, ‘tartışma’ şeklinde lanse etmesi dikkat çekti.

Ankara Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma, fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup, sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır.”

Ankara Valisi Vasip Şahin, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaparak, “Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Etiketler
Ankara Hastane Para Saldırı