Elsa Tekstil’de vaka sayısı artıyor

Tommy Hilfiger markasına üretim yapan Elsa Tekstil fabrikasında geçtiğimiz hafta 2 işçinin Covid-19 testlerinin pozitif olduğu ortaya çıkmıştı, üretime ara verilmeyen fabrikada vaka sayısı 30’a yaklaştı.

Elsa Tekstil’de vaka sayısı artıyor

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, Tommy Hilfiger markasına üretim yapan Elsa Tekstil fabrikasında geçtiğimiz hafta 2 işçinin Covid-19 testlerinin pozitif olduğu ortaya çıkmıştı, üretime ara verilmeyen fabrikada vaka sayısı 30’a yaklaştı.

Artan vaka sayısından sonra patrondan açıklama isteyen işçilere patronun yanıtı; “Bu virüsü ben yaratmadım, benim yapacağım bir şey yok. Hasta olan eve gidecek iyileşip gelecek” oldu.

soL'da yer alan habere göre, işçiler kendilerini evlerinde karantinaya alırken kronik hastalığı olan işçilerin de testlerinin pozitif olduğu bildirildi. Üretimin hala durmadığı fabrikada diğer işçilere ise hâlâ test yapılmıyor.

Durumu karikatürize eden patrona karşı Patronların Ensesindeyiz Çiğli Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı bir açıklama yaptı, yapılan açıklamada;

“Yaşadığımız sürecin sorumlusu yalnızca Elsa Tekstil patronu değildir. Ürünlerini diktiğimiz Tommy Hilfiger markası da sorumludur. Mevcut duruma rağmen üretimin devam ediyor olmasının başka açıklaması olamaz. Elsa Tekstil patronunun açıklaması tüm patronların gönlünden ve aklından geçen ortak açıklamalarıdır. Tüm patronlar böyle düşünmektedir, konu işçinin sağlığı olunca hiçbir patronun kılı kıpırdamamaktadır.

Hepsi sadece ceplerine girecek milyonları düşünürler. Elsa’da, Vestel’de, Dardanel’de ve onlarca fabrikada yaşanan budur. Virüsü Elsa Tekstil patronunun yaratmadığını bildiğimiz gibi bu virüsle birlikte yaşadığımız pandemi sürecini kendi çıkarı için kullananın da Elsa Tekstil patronu ve diğer patronlar olduğunu biliyoruz.

Tekstil işçilerinin köle olmadığını, insani olmayan koşullarda çalışmaya zorlanmalarının kabul edilemeyeceğini bildiririz. Patronların Ensesindeyiz Çiğli Tekstil İşçileri Ağı olarak Elsa Tekstil işçileri ile dayanışma içerisindeyiz. Tüm tekstil işçilerini de birlikte mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz.