Hacıbektaş Veli Anma etkinlikleri yapılacak mı? Açıklama geldi

Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu tarafından, her yıl 16 Ağustos tarihinde düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinliklerine ilişkin açıklama yapıldı.

Hacıbektaş Veli Anma etkinlikleri yapılacak mı? Açıklama geldi

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde her yıl 16 ağustos tarihinde başlayıp 3 gün boyunca devam eden Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve kültür sanat etkinlikleri hakkında açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere 56 yıldır her yıl düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu öncülüğünde, Alevi-Bektaşi Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla icra edilmektedir.

Bu yıl düzenlenecek olan 57. Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin icrası ile ilgili; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü ile Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu olarak yaklaşık iki aydır görüşmeler yürütmekteyiz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ay gibi kısa bir sürede hazırlamış olduğu etkinlik temasındaki eksik bilgilerin düzeltilmesini, dar zamana sıkıştırılan hazırlık çalışmasının daha uzun soluklu bir çalışmayla hazırlanmasını ve bu ortak çalışmanın 2021 yılında icra edilmesini belirterek, yapılan görüşmelerden Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu olarak çekilmiş bulunmaktayız.

Bu yıl düzenlenecek olan 57. Ulusal 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programımız 7 Ağustos Cuma günü yayınlanacak olup; 56 yıldır olduğu gibi 16-17-18 Ağustos 2020 tarihinde, Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu öncülüğünde, Alevi-Bektaşi Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olup; bunun dışında herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından gerçekleştirilecek her türlü etkinliğin ALTERNATİF olarak değerlendirileceğini bildirir, kamuoyunun takdirine sunarız.
Aşk ile...

HACIBEKTAŞ BELEDİYESİ
ANMA KURULU

Etiketler
Ağustos