Rize'den iyi haber! Ormanda kaybolan çocuk bulundu

Rize’nin İkizdere ilçesinde, arkadaşlarıyla gittiği piknikte ormanlık alanda kaybolan Can Kaya, arama-kurtarma çalışması sırasında dere kenarında sağ olarak bulundu.

Rize'den iyi haber! Ormanda kaybolan çocuk bulundu

Rize'nin İkizdere ilçesinde yatılı kursta kalan Can Kaya, arkadaşları ile Tulumpınar köyünde pikniğe gitti.

Saat 15.00 sıralarında ormana giren Can geri dönmeyince arkadaşlarının ihbarı üzerine köye jandarma ekipleri geldi. Çevrede yapılan aramalarda izine rastlanılmayan Can için 2 jandarma komando timi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile AFAD ve İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ekiplerinden oluşan 40 kişilik grup ile aramalar yapıldı. Aramalara eğitimli arama-kurtarma köpeği 'Kır' da katıldı.

DERE KENARINDA BULUNDU

Can Kaya, sabaha karşı dere kenarında ekipler tarafından sağ olarak bulundu. Ormanda yolunu kaybettiği anlaşılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

O ANLARI ANLATTI: UÇURUMDAN DÜŞTÜM, YOLU BULAMADIM

Rize'nin İkizdere ilçesinde, arkadaşları ile gittiği piknikte ormanlık alanda kaybolan ve 11 saat sonra bulunan Can Kaya (11), o anları anlattı. Piknik sırasında ormana girdiğini ve dağ çileği toplamaya başladığını söyleyen Kaya, "Arkadaşlarımla dağ çileği toplamaya gittik. Onlar gitti, ben toplamaya devam ettim. Toplayıp geri dönerken ayağım kaydı, uçurumdan düştüm. Geri dönmeye çalıştım ancak yolu bulamadım. Ben de ırmağa doğru ilerledim sonra ırmakta yol aldım. Geceyi orada geçirdim. Sabah yol kenarına çıktığımda beni buldular’’ diye konuştu.

Düşmeye bağlı başında yara olan Can Kaya'nın Rize Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

BABA: EKİPLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Can Kaya'nın babası Fevzi Kaya da "Kayseri'deydik. Olayı haber alınca geldim. Sabah bizi hocalarımız karşıladı. Oğlumu daha görmedim. Rize'ye geldiğimde bulunmuştu. İyi olduğunu söylediler. Tüm ekiplerden Allah razı olsun. Sabaha kadar uyumayıp oğullarımı aradıkları için herkese teşekkür ederim" dedi.

Can Kaya'nın dayısı Sabri Çiçek ise "Bulunduğuna çok sevindik. Allah herkesten razı olsun. Çocuğumuzu buldular, bizi çok sevindirdiler. Çok mutluyuz" diye konuştu.

(DHA)

Etiketler
Rize