Bakan Koca'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin flaş açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin flaş açıklama

Saat 11.15 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Hendek'teki patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, patlama kentin birçok ilçesinde hissedildi, vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara fırladı.

Konuya ilişkin konuşan Koca, 97 kişinin yaralandığını 4 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması şu şekilde:

Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 97 kişi yaralandı. Ekip olarak olayın bundan sonraki sürecini de tamamen vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra o süreye kadar kalacağımızı söylemek istiyorum. Milletimizin başı sağolsun. Çalışan toplam 186 kişi vardı. 100 kişiye ulaştığımızı biliyoruz. 96 kişi hastanelerde... 20 kişinin işe gelmediğini biliyoruz. Diğer kişilerle ilgili de çalışmalarımız sürüyor. (Haber alınamayan kişi sayısı...) 60 ama 15-20'ye yakın kişinin yakın dönemde sahadan ayrıldığını biliyoruz.

Bildiğiniz gibi havai fişekte karbondioksit, karbonmonoksit, sülfürdioksit gibi gazlar bulunuyor. O nedenle özellikle tansiyon, solunum sıkıntısı olan riskli hastalar için önemli olduğunu düşünüyoruz. Meteorolojik tahminlere göre, özellikle yakın bölgelerin 12 saatin önemli olduğunu, maske takılmasını ve dışarıya çıkılmamasını, kapı ve pencerelerin açılmamasını öneriyoruz.

Etiketler
Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlama Sakarya Fahrettin Koca Patlama