Erdoğan'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin açıklama: Kontrol altına alındı

Sakarya'daki hava fişek fabrikasındaki patlama sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Erdoğan'dan Sakarya'daki patlamaya ilişkin açıklama: Kontrol altına alındı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki hava fişek fabrikasında 189 personelin olduğunu bildirdi. Yaralı sayısı 1'i ağır olmak üzere 74 kişinin olduğunu açıkladı. Vefat sayısının ise 2 olduğunu bildirdi.

Erdoğan, yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Cami açılışında konuşan Erdoğan, "Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz" dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü tedbir şu an itibarıyla alınmış vaziyette. Gerek AFAD, gerek UMKE, gerek itfaiye şu anda koruma altına almış durumdalar.

Koruma altına aldıkları, kontrol altına aldıkları bu söndürme çalışmaları havadan gerek helikopterler gerekse uçak vasıtasıyla bu çalışma devam ediyor ve 2 yangın helikopteriyle bir yangın uçağı burada aktif şu anda çalışıyor. Bu arazi 164 dönüm. 164 dönüm arazide 15 yerleşim alanında bina var.

Yerleşim yerlerine de 3 kilometre mesafede. Bu fabrikanın personeli de uzaktan değil, o mahallin insanları. Temennimiz odur ki, bu yaralıların inşallah sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır.

Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. Gerek içişleri, gerek sağlık, gerekse aile ve sosyal çalışma bakanım oradalar. Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız hepsi olay yerindeler ve olayı yakından takip ediyorlar.

Temennimiz odur ki yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır.

Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI LİBYA'DA

Planlamıyor biz hafta başı yaptık. Bu planlamayı yaptıktan sonra önce Deniz Kuvvetleri Komutanımız'ı gönderdik. Planın tahakkukunu orada gerçekleştirelim istedik. Onun getireceği bilgiler sonrası bir heyetle Savunma Bakanım oraya gidecekti. Dünkü Katar ziyaret sonrası, bugün Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla inşallah Libyadaki süreci yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz.

3'LÜ ZİRVE

sonuç bildirgesini yayınladık zaten. Sonuç bildirgesinde ne varsa onları konuştuk, müzakere ettik. Biz Tahran Zirvesi'ni inşallah İran'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Suriye konusundaki hassas,yetimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda karar aldık.

KATAR ZİYARETİ

Katar ziyareti şu Kovid-19'dan sonra yurt dışına ilk ziyaretim oldu. Bölge ülkeleriyle olan tüm konuları ele aldık. Birinci derecede Libya konusunu ele aldık. Suriye, Irak, Sudan, Yemen konularını ele aldık. Hepsinden öte Türkiye-Katar ilişkilerini samimi bir ortamda değerlendirdik."

Etiketler
Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlama Sakarya Patlama