Akit yazarının baro öfkesi: Sivas'ta insan yakanları savunmadınız, seçimde 'oylar çalınmasın' dediniz

AKP'nin baroları bölme planını savunan Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, baroları Sivas katliamında katliam failleri yerine öldürülenlerin ailelerinin yanında yer almakla ve seçimlerde 'oylar çalınmasın' diye sandıklarda görev almakla suçladı!

Akit yazarının baro öfkesi: Sivas'ta insan yakanları savunmadınız, seçimde 'oylar çalınmasın' dediniz

Her yıl Sivas Katliamı'nın yıldönümünde katliam kurbanlarını değil, katliamda rol alan sanıkları manşet yapan Akit gazetesi bu yıl da geleneği sürdürdü.

Akit yazarının baro öfkesi: Sivas'ta insan yakanları savunmadınız, seçimde 'oylar çalınmasın' dediniz - Resim : 1

Öte yandan Akit gazetesi yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında AKP'nin baroları bölme planına destek verdiği yazısında barolara ilginç suçlamalar yöneltti.

Baroların 'biz savunmadan tarafız' diyerek tüm suçluları savunmalarına rağmen Sivas Katliamı'nın faillerini savunmamakla suçlayan Karahasanoğlu, "Davada resmen taraf olmuşlar.. Sürekli, yargılanan kişileri suçluyorlar.. Bir kumpas ile, aleyhinde dava açılan kişilerin daha fazla ceza almaları için, ölümüne mücadele ediyorlar.." diye yazdı.

Karahasanoğlu ayrıca baroların başta YSK tarafından hukuksuzca iptal edilen İstanbul seçimi başta olmak üzere pek çok seçimde sandık güvenliğini sağlamalarına da tepki gösterdi.

Akit yazarı, "Tüm partilerin eşit şekilde girdiği seçimlerde, hep CHP’yi desteklediniz..Yok “Oylar çalınmasın” mavalı ile.. Yok “Seçimde hile var” iftiraları ile.. Kafaları karıştırmaya çalıştınız.. Ama 31 Mart 2019 İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde.. Tam da hilenin kralı yapıldığı seçimde.. “Hile yok.. Çalınan oy yok” diye, ter ter tepindiniz.. Çünkü o seçimde, gerçekten hile yapılmıştı.. Gerçekten oylar çalınmıştı." diyerek bugüne kadar iktidarın ispatlayamadığı 'seçim hilesi' iddiasını savunurken diğer yandan da baroların 'oylar çalınmasın' demesine tepki gösterdi.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Sivas Seçim Sivas Katliamı