Asker uğurlayanları genelge de durduramadı

Bursa’da, asker uğurlamak için konvoy yaparak caddeyi trafiğe kapatan kalabalık hem havaya ateş açtı hem de sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı.

Asker uğurlayanları genelge de durduramadı

İçişleri Bakanlığı, son günlerde görülen asker uğurlamaları görüntüleri üzerine 81 il valiliğini bir kez daha uyardı.

Yapılan açıklamaya göre, bakanlıktan valiliklere gönderilen yazıda, Türkiye'nin, salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiği, virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Ancak genelgenin işe yaramadığı Bursa'dan gelen görüntülerle bir kez daha ortaya çıktı.

Bursa’da, asker uğurlamak için konvoy yaparak caddeyi trafiğe kapatan kalabalık grup, araçlarından inerek eğlendi. Gruptakilerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülürken, diğer sürücüler ve çevredekiler koronavirüs önlemlerine uyulmamasına tepki gösterdi.

Dün öğle saatlerinde, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi 4’üncü Cadde’de asker uğurlaması için konvoy yapanlar, caddeyi bir süre trafiğe kapattı. Yaklaşık 8 araçlık konvoy oluşturan gençler, cadde üzerinde araçlarından inerek, askere gidecek olan kişiyi havaya attı.

Bu sırada cadde üzerinde bulunan diğer araç sürücüleri ile evlerinde olan bazı vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan bir vatandaş ise konvoydakileri eleştirerek, ''Yolu kapatıp, asker uğurlaması yapıldı. Hiçbir koronavirüs önlemi alınmadı. Ayrıca havaya ateş açıldı'' dedi.

Etiketler
Bursa Para Urla