Fahrettin Koca duyurdu! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için düzenleme yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Büyüklerimizin ve gençlerimizin bu fedakârlığına son vermek, 30 milyon kişiden bahsediyorum, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılı." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca duyurdu! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için düzenleme yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yaptı.

Fahrettin Koca, önümüzdeki hafta yeni bir düzenleme gerçekleştirileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

65 yaş üstü ve gençlerimizle ilgili bu süreçte en çok fedakarlık gösteren 65 yaş üstü ve gençlerimiz oldu. Halen sokağa çıkma noktasında kısıtlı olan ve en son sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı şekliyle büyüklerimizin haftada 1 gün, gençlerimizin haftada 2 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Daha çok özellikle büyüklerimizin hareket kısıtlılığı benzeri sorunlar nedeniyle bunun arttırılmasının doğru olacağı yaklaşım var. Önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olur. Daha net bir karar açıklanmış olur. Bir düzenleme yapılması gündeme gelmiş oldu. Gelecek hafta netleşmiş olur.

Büyüklerimizin ve gençlerimizin bu fedakârlığına son vermek, 30 milyon kişiden bahsediyorum, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılı. Bu kadar fedakarlık gösteren büyüklerimiz ve gençlerimizin bu kısıtlılıklarını erken dönemde sona erdirmek üzere bir yaklaşıma gelmemiz gerek. Onun için 53 milyonun tedbirlere uyması gerekiyor.

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı Fahrettin Koca