Tümamiral Cihat Yaycı'nın tasfiyesindeki ihale detayı neydi? Mehmet Ali Güller anlattı

Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller, Atakan Sönmez'le Satır Arası programında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından merkeze çekilmesinin ardından istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı'nın tasfiyesinin perde arkasını anlattı.

Tümamiral Cihat Yaycı'nın tasfiyesindeki ihale detayı neydi? Mehmet Ali Güller anlattı

Mehmet Ali Güller, 15 Temmuz darbe girişimine karşı kararlı bir şekilde mücadele eden Zekai Aksakallı, İsmail Metin Temel ve Cihat Yaycı'nın ortak özelliklerinin olduğunu vurguladı. Her üç ismin de hem yurt dışı operasyonlarında kahramanlaştıklarını hem de Hulusi Akar'ın gözüne battıklarını dile getirdi.

Tasfiyelerin arkasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğunu savunan Güller, "Bu üç komutan da Milli Savunma Bakanlığı nezdinde rahatsızlık oluşturuyordu" dedi.

YAYCI'NIN İTİRAZ ETTİĞİ İHALE NEYDİ?

Mehmet Ali Güller, Yaycı'nın istifası ile sonuçlanan olan pasif göreve alınmasına neden olan olay hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tümamiral Cihat Yaycı'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yapılan 1.5 milyon liralık bir satınalma ihalesinde, ihaleyi alan firmanın standartlara uygun malzeme vermediği için teslim almayı kbul etmediği ve bu nedenle de Saray'a 'Biz yerli ve milli olduğumuz için önümüz kesiliyor' şeklinde şikayet edildiğini öne sürdü.

Güller, standartlara uygun olmayan bir malzemenin TSK envanterine girmesinin sakıncasına, "Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir insanı, bir insan bir ülkeyi kurtarır" sözünü hatırlatarak dikkat çekti.

TSK'da son dönemde yaşanan tasfiylerin bir diğer skıncasına da dikkat çeken Cumhuriyet yazarı, "TSK'nın teamülleri bozuldu. YAŞ'taki denge değiştikten sonra Milli Eğitim Bakanı da Maliye Bakanı da burada söz sahibi oldu. Bu da TSK içindeki atamalarda 'siyasi yakınlık' arayışını getirecektir" şeklinde konuştu.

Etiketler
Cihat Yaycı